Tim Tesselaar van sv Noordkop mikt nu wél op deelname aan drie dagen van halve marathon

Tim Tesselaar van sv Noordkop mikt nu wél op deelname aan drie dagen van halve marathon
Tim Tesselaar in actie tijdens de strandloop.
© Foto Simon Abbink
Den Helder

Tim Tesselaar (23) wist tijdens de vorige editie van ’De halve marathon in drie dagen’ twee onderdelen als eerst te eindigen. Hij liep de klassementswinst mis door er op de eerste wedstrijdgelegenheid niet bij te zijn.

Als het aan hem ligt, komt daar dit keer verandering in. Hij revancheerde zich deze editie in elk geval alvast door er vanaf het eerste moment te staan. En won meteen de strandloop over vijf kilometer.

Op woensdag 19 juni staat een wegloop van zes kilometer op het programma. De afsluitende cross wordt bewaard voor woensdag 3 juli. Als het aan Tesselaar ligt, is hij daar ook dit jaar bij. ,,Ik ben zwaarder gewend, dus het voelt wel een beetje alsof ik aan het trainen ben. Winnen is niet mijn doel op zich om mee te doen. Maar als ik vrij ben, doe ik sowieso ook de tweede en derde keer mee. En als ik er dan toch bij ben, wil ik natuurlijk ook graag winnen.”

Tesselaar loopt voor sv Noordkop. Hij traint er op een hoog niveau. Het is voor hem een thuiswedstrijd. ,,Ik denk dat je daardoor kunt verklaren dat ik hier eerste word. Anderen die meedoen zullen misschien een verschillend doel hebben. Voor hen is het juist weer knap dat ze deze halve marathon überhaupt volbrengen.”

Op basis van de concurrentie aan de start bij de strandloop kon hij zien dat er een eerste plek in zou zitten. Al hebben dit soort lopen niet zijn voorkeur. ,,Ik hou meer van op de weg, lekker plat en vlak. Als je op het strand loopt, moet je nog maar afwachten wat de ondergrond en de stand van het water is. Er was nu heel hoog water. Dan is het strand ook nog best smal. Gelukkig was het niet heel mul. Qua wind was het goed. Op dit soort lopen kun je je niet echt voorbereiden - dat doe ik ook niet specifiek. Maar ik blijf er graag mijn gezicht laten zien”, zegt Tesselaar.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons