Premium

’Veel mensen roepen maar iets dat ongeveer in de buurt ligt van hoe ze zich voelen’, deze filosofisch practicus uit Wormer leert je beter nadenken

Filosofisch practicus Marlies Nadort. ,,We denken vaak vaak slordig, bevragen onze gedachten te weinig.”
© Foto Ella Tilgenkamp
Wormer

Wanneer ben ik een goede vriend? Wat is een zinvol leven? Marlies Nadort (38) geeft antwoorden, door nóg meer vragen te stellen.

De eerste filosofisch practicus in de Zaanstreek en Waterland helpt in sessies van drie kwartier haar ’bezoekers’ beter na te denken. Maar verwacht geen hapklare antwoorden ,,Het doel is niet om problemen op te lossen, maar om mensen wijzer te maken, zegt Nadort. ,,Wat is troost? Met die vraag worstelde ik na het overlijden van mijn pasgeboren baby’tje’’, zegt Nadort zittend aan een picknicktafel in haar royale tuin. ,,Ik zei vaak maar ’dankjewel’ na lief bedoelde woorden, om die mensen geen naar gevoel te bezorgen. Maar wat ze zeiden, hielp me niet. En als mijn zoontje - net als ik een denker - zei: ’Ik ben bang dat opa doodgaat als ik groot en sterk word’, hoe troost ik hem dan echt, zonder onware dingen te moeten zeggen als ’Rustig maar, dat gebeurt niet’? Want hij heeft ergens gelijk natuurlijk.”

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen