Geplaagde Hilversumse apotheek Van Maarseveen failliet verklaard na tik op vingers inspectie

Leander Mascini
Hilversum

Apotheek Van Maarseveen is failliet verklaard. Een dag eerder werd de apotheek op de vingers getikt door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Van Maarseveen mocht geen geneesmiddelen meer verstrekken.

Het verbod lijkt de nekslag te zijn geweest voor de geplaagde apotheek aan de Rembrandtlaan. Het rommelde er namelijk al maanden. Sinds het vertrek van hoofdapotheker Wessels was Van Maarseveen de afgelopen maanden vaak gesloten. In maart werd de apotheek zelfs draaiende gehouden door uitzendkrachten. In mei ging Van Maarseveen voor langere tijd dicht.

Op 27 mei kreeg de apotheek van de inspectie te horen dat verbetering noodzakelijk was, voordat Van Maarseveen weer geneesmiddelen aan de man mocht brengen. Een dag later werd het faillissement over de apotheek uitgeroepen.

Volgens de inspectie was de ’kwaliteit en veiligheid van farmaceutische zorg onvoldoende gewaarborgd’. Dat kwam aan het licht toen Van Maarseveen in maart en april meerdere keren onaangekondigd bezocht werd door een inspecteur. Er bleek er geen apotheker aanwezig te zijn die ingeschreven is in het register van gevestigde apothekers. Daarnaast kreeg de inspectie signalen dat de apotheek regelmatig gesloten was, mede omdat er onvoldoende bevoegd en bekwaam personeel aanwezig was om de kwaliteit en de continuïteit te garanderen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen