Haarlemmermeer heeft nieuwe burgemeester: Marianne Schuurmans

Burgemeester Schuurmans van Lingewaard staat in 2018 de pers te woord over een man die met zijn auto het gemeentehuis was binnengereden.

Burgemeester Schuurmans van Lingewaard staat in 2018 de pers te woord over een man die met zijn auto het gemeentehuis was binnengereden.© EPA

Hoofddorp

Marianne Schuurmans-Wijdeven is maandagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad in Hoofddorp voorgedragen als nieuwe burgemeester van de Haarlemmermeer.

Marianne Schuurmans-Wijdeven is nu nog burgemeester van het Gelderse Lingewaard.

Lees hier meer: Marianne Schuurmans is helemaal klaar voor burgemeestersbaan Haarlemmermeer

Het kostte de gemeenteraad veel moeite om een kandidaat te kiezen. Om 18 uur begon een besloten vergadering van de raad. Pas om 23.30 uur maakte HAP-raadslid en vice-voorzitter Ron Heimerikx de keuze bekend.

Schuurmans moet waarnemend burgemeester Onno Hoes opvolgen. Hij liet in maart al weten dat hij niet de nieuwe, vaste burgemeester zou worden.

Er solliciteerden twaalf kandidaten voor de burgermeestersbaan in Haarlemmermeer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De nieuwe burgemeester van Haarlemmermeer treedt op 10 juli aan. ,,Schuurmans heeft in de tweede gespreksronde laten zien dat zij uitstekend geschikt is voor het ambt van burgemeester in een grote gemeente’’, meldt de gemeente.

Lees ook: Hoes blijft geen burgemeester Haarlemmermeer

Schuurmans is een relatief onbekende VVD’er. Raadslid en wethouder in Beuningen, lid van Provinciale Staten in Gelderland, achter de schermen actief bij de VVD in Gelderland, burgemeester van Millingen aan de Rijn en sinds 2013 in Lingewaard (47.000 inwoners).

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen