Verhitte koppies bij kussengevecht in Beeld en Geluid Hilversum, ’lekker beuken’ voor het goede doel

Verhitte koppies bij kussengevecht in Beeld en Geluid Hilversum, ’lekker beuken’ voor het goede doel
Tycho (midden met blauw shirt) verkoopt zijn tegenstander een opdoffer.
© Foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Hilversum

Een kussengevecht houden en ondertussen een goed doel steunen. Wie wil dat nou niet? Welnu, iets minder kinderen dan waar op was gerekend.

Het mooie weer zat het kussengevecht in Beeld en Geluid in Hilversum zaterdagavond ten bate van de Nacht van het Kind een beetje in de weg. Maar dat mocht de pret niet drukken voor de kinderen die verdeeld over vier teams elkaar te lijf gingen met vrolijk gekleurde kussens.

De Nacht van het Kind is een initiatief van de goede doelen KiKa, Edukans, Liliane Fonds en Het Vergeten Kind om zich gezamenlijk in te zetten voor kinderen en hun problemen. Waarom een nacht? Om geld in te zamelen voor al die kinderen die wereldwijd wakker liggen om hun problemen. De problemen variëren van zorgen om ziekte, gebrekkige gezondheidszorg, slecht onderwijs, armoede en een onveilige thuissituatie.

Bekijk hier een videoverslag.

In de ruime hal van Beeld en Geluid ’vechten’ de teams Buurman (geel), Meneer de Uil (blauw), Loeki (rood) en Kermit (groen) om de overwinning. Het blijkt nog niet mee te vallen om op het grote luchtbed de concurrent een welgemikte draai om de oren te geven met een kussen. Weldra zijn de gezichtjes van de kids dan ook rood en de haartjes nat van zweet.

De uitgebreide media-aandacht is even wennen. De 12-jarige tweeling Lotte en Niels uit Amersfoort vindt het best wel spannend, al die camera’s om zich heen. Niels vindt het geen punt om binnen te spelen terwijl het buiten lekker warm is. ,,Het is voor het goede doel”, zegt zijn moeder.

Milan (7) uit Huizen is bloedfanatiek. Zijn gele team heeft gewonnen van het groene. Hoe? ,,Lekker beuken!”, licht hij toe. Tycho (12) is tevreden over zijn team Loeki. ,,We hebben het goed gedaan”, zegt hij.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons