Premium

Paul en Berry hebben spijt van switchen Ajax-vak

Paul en Berry hebben spijt van switchen Ajax-vak
Supporters van Ajax.
© Foto AFP

Samen met zijn collega Paul Rosenboom is Berry Boezel al jaren trouw Ajax-bezoeker. Dit seizoen zijn ze geswitcht naar een ander vak om bij vrienden te kunnen zitten. Dat is niet echt een succes.

Het blijkt een ’horrorvak’. Bij herhaling zijn er te veel mensen die pontificaal voor hun neus gaan staan, roken, blowen en met bier smijten. Daar wat van zeggen stuit op agressie waartegen stewards machteloos staan. Doe maar voorzichtig, adviseert Ajax.

Van pure ellende besluiten de mannen volgend seizoen opnieuw van vak te wisselen. Dat geeft wel een probleem. Om naast elkaar te kunnen zitten, moesten beide seizoenskaarten op naam van Berry Boezel worden geregistreerd. Daarvan is de vervelende consequentie, dat degene die niet op de seizoenskaart staat is uitgesloten van het bezoeken van Europese uitwedstrijden. Het overkwam hen dit jaar al twee keer. Pas na een jaar kan Paul Roosenboom een eigen kaart krijgen, maar als ze nu naar een ander vak switchen, moeten ze opnieuw een jaar wachten. Boezel vraagt Ajax of daar een mouw aan te passen is, maar nee. Hij had enige flexibiliteit en piëteit verwacht en vindt dit godgeklaagd en onacceptabel.

Ons kost het zes weken bellen en mailen - Ajax heeft even iets anders aan z’n hoofd met al die kampioenschappen, we begrijpen het wel. Maar net voor we moedeloos kunnen worden, komt er gelukkig goed bericht. Ajax begrijpt hun frustratie. Bij wijze van uitzondering kunnen Berry Boezel en Paul Roosenboom toch ieder een eigen kaart aanvragen en volgend seizoen in Amsterdam én buitenlandse uitwedstrijden naast elkaar zitten.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de ombudsman? Mail ons!

Ombudsman nieuwsbrief

Durk Geertsma en Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.