’t Veld maakt twee dagen ruimte bij VZV voor beachhandbal

Beachhandbal.
© Archief
Schagen

Onderweg naar het EK Beachhandbal, dat van 27 tot 30 juni in het Poolse Stare Jablonki wordt gespeeld, doet bondscoach Ard de Ruiter over twee weken met zijn selectie U17 eerst mee aan een Europees toernooi in Portugal. De Dirkshorner heeft zowel van JuRo Unirek/VZV als ZAP drie speelsters uitgenodigd.

Merel de Jager, Meike Kruijer en de onlangs van Meervogels overgekomen Esmee van der Poorte vertegenwoordigen ’t Veld in de nationale beachselectie. Tess Ammerlaan, Josien van den Hoek en Anouk Glas geven de Polderse roots kleur in het Oranje van De Ruiter.

Ook de dames A worden voor hun EK in Polen verwacht. Hier levert VZV Lisanne Bakker, Anna Buter en Lynn Klesser op uitnodiging van Ronald Thijssen. De bondscoach had ook Britt Stammes, Jenny Mooij en Iris Hoekenga aanvankelijk bij de laatste 23 uitverkoren. Zij zijn wel gevraagd om nog twee extra trainingen van de selectie mee te maken.

Spectaculair

De populariteit van deze zomerse zandversie van handbal groeit net zo spectaculair als de sport van huis uit is. Met twee helften of sets van steeds tien minuten. Die dit weekeinde vanuit alle hoeken in het land teams naar het toernooi lokken dat vandaag en morgen bij VZV wordt gehouden.

Waarbij de organisatie uiteraard ook ruimschoots is vertegenwoordigd bij wat het hoogtepunt van het beachseizoen moet gaan worden.

Met de voorspelde weersverwachting die de tropische sferen alleen maar verhogen.

Clinic

Zaterdag begint het met de jongste teams en is er een clinic door het NHV voor jongens. Jongens van 10 t/m 14 jaar kunnen deelnemen aan de strong men beach handball battle en kennis maken met de discipline. Ook handballers kunnen inschrijven via handbalhelden.nk/battles.

Zondag wordt het zand bij ’t Zijveld geprepareerd voor de B-teams, de A-formaties en zijn de senioren aan de beurt.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen