Grote brand op Marken: monumentale panden onbewoonbaar [video]

© DNP.NU
© DNP.NU
1/2
MARKEN

Op de Kets op Marken zijn twee monumentale woningen onbewoonbaar geworden na een grote brand vrijdagochtend. In een derde woning was sprake van rookschade en ernstige waterschade. Er vielen geen gewonden.

De brand ontstond even na tien uur toen een bewoner van een hoekwoning van een rij houten huizen bezig was verf af te branden.

Een buurvrouw zag meteen dat het foute boel was en belde de hulptroepen. Die rukten met groot materieel uit: korpsen uit de hele regio Zaanstreek-Waterland werden opgetrommeld om het vuur te bestrijden.

© DNP.NU

In de woningen was op dat moment niemand aanwezig. De bewoonster van één van de twee huizen die door de brand zijn getroffen, was net op vakantie geweest en kwam begin van de middag terug op Marken om te horen dat haar huis was verwoest.

Het blussen nam uiteindelijk uren in beslag. Pas om kwart over drie meldde de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland dat het vuur uit was.

Om te voorkomen dat brandweer en politie werden gehinderd bij hun werk werd enige tijd de verbindingsdijk naar Marken afgezet. Ook de omgeving van de Kets, waar normaal gesproken veel toeristen komen, werd afgezet.

© DNP.NU
© DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen