’Briljante’ Truus woont al bijna halve eeuw in Hoorn maar blijft een Amsterdamse

Cor van Laar en Truus Diederiks bewonderen de vaas die burgemeester Jan Nieuwenburg heeft meegenomen.© Foto Theo Groot

Theo Groot
Hoorn

Ze zal altijd een Amsterdamse blijven, Truus Diederiks (95), maar Cor van Laar (91) heeft dat gevoel niet zo. Samen wonen ze sinds 1972 in Hoorn en waren ze woensdag 65 jaar getrouwd.

In Amsterdam zaten ze op vier hoog. „Kwam ik van mijn werk bij de Amsterdamse Droogdok Maatschappij, moest ik nog twee kolenkitten naar boven sjouwen”, verklaart Cor hun deelname aan ’de overloop’. Maar ook Truus wilde graag een huisje, en dat was er niet in Amsterdam.

Advertentie

Een advertentie bracht ze op het spoor van een woning aan de Marskramer, in 2002 verhuisden ze naar het Breitnerhof.

Truus werkte een jaar of vijftien in een naaiatelier boven P&C, waar ze voornamelijk blouses naaide. Cor was in Indonesië drie jaar chauffeur van de commandant van een veldhospitaal. Hij bezoekt nog steeds veteranendagen, en kende zo burgemeester Jan Nieuwenburg al, die het stel komt feliciteren.

Hij werkte bijna veertig jaar bij de ADM op personeelszaken. Ze leerden elkaar kennen op de bruiloft van Leen, de zus van Cor die een collega was van Truus. Nu puzzelen en lezen ze veel en Cor is een fervent klaverjasser. Het briljante echtpaar kreeg een dochter, Andrea, en ze hebben twee kleinkinderen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen