Hoornse schouwburg Het Park viert gouden jubileum met bijzonder West-Fries ’familieportret’

Vijftig jaar Schouwburg Het Park met West-Friezen uit al die jaren.© Foto Marcel Rob

Michiel Snik
Hoorn

Schouwburg Het Park staat dit theaterseizoen precies vijftig jaar op de Westerdijk in Hoorn. Om dat te vieren heeft de schouwburg vijftig West-Friezen bij elkaar gezocht, precies een uit ieder jaar van het bestaan aan de dijk.

Op die manier krijgt ieder levensjaar van het Hoornse theater een gezicht. En bij ieder gezicht hoort ook een verhaal. Dit moet een tentoonstelling opleveren die volgend jaar in Het Park wordt gepresenteerd. De foto voor deze expositie werd donderdag al gemaakt. Die bijzondere plaat wordt officieel gepresenteerd bij de start van de losse kaartverkoop die op maandag 3 juni 2019 om 12.00 uur van start gaat.

Iedereen tussen de 1 en 50 jaar mocht zich voor de bijzondere foto aanmelden. Onder hen ook verschillende bekende streekgenoten zoals zanger Tim Knol (29), modekoning Sepher Magsoudi (37), danser Minh Vu (38) met zijn twee zoontjes Jaydee (2) en Kenji (7), José Oliviera (42) van dansschool MOVES en achteraan in de rij muziekschooldirecteur en muzikant Wouter Hakhoff (50). Helemaal vooraan in de rij zat Strella Laagland (1).

De foto telt overigens dankzij de tweeling Liesl en Linde Langedijk (11) een extra gezicht.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen