Oplossing in zicht voor illegale woning Oude Meer

Bart Boele
Hoofddorp

Er gloort een oplossing voor de twee bewoners van een illegaal pand in Oude Meer. PvdA-wethouder Mieke Booij stelt voor in overleg een mediator aan te stellen voor de begeleiding van gesprekken die tot die oplossing moeten leiden.

Oude Meerder Ramgatie kwam in februari inspreken bij de gemeenteraad van Haarlemmermeer om zijn uitzichtloze situatie onder de aandacht te brengen. Hij plaatste in 2004 houten portakabins op zijn grond aan Ten Pol. Hij moest ze van de gemeente weghalen, er volgde rechtszaken en in de ogen van Ramgatie heeft hij die allemaal gewonnen. De gemeente wil de situatie nu gedogen, maar het was Ramgatie niet duidelijk wat dat inhoudt. Het gevolg van alle procedures is dat het houten onderkomen, sinds een overstroming in 2010 niet is onderhouden.

„De gesprekken zijn gaande, we zoeken naar een oplossing”, antwoordde wethouder Booij eerder op vragen uit de gemeenteraad. Nu meldt ze in een brief dat die oplossing bijna binnen handbereik is. De gemeente zal niet handhaven op het illegale pand, maar het bouwsel gedogen. Op verzoek van Ramgatie gaat het gedogen ook gelden voor zijn vrouw. Maar daar staat wel iets tegenover, aldus Booij. „Wij vinden het wel belangrijk dat de woonomgeving veilig is en geen grote gezondheidsrisico’s met zich mee brengt.”

Het doel van de wethouder is te komen tot een brandveilige en bewoonbare situatie. Ramgatie wordt in de gelegenheid gesteld een voorstel in te dienen hoe hij zijn woonsituatie ’op een aanvaardbaar niveau’ wil brengen.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen