VV Opperdoes pakt met winst Energy Battle toch nog een hoofdprijs

Twee cheques voor Opperdoes.© Eigen foto

Judit de Redelijkheid
Opperdoes

Het kampioenschap in de vierde klasse A zagen ze zaterdag aan hun neus voorbij gaan, maar de voetballers van VV Opperdoes hadden deze week toch tot juichen. De club won de Energy Battle in de gemeente Medemblik.

Een jaar lang zo veel mogelijk het stroomgebruik proberen terug te dringen. Die opdracht kregen de zeven sportverenigingen die meededen aan de door de gemeente geïnitieerde Energy Battle. En daarbij liet VV Opperdoes de concurrentie ver achter zich. Het lukte de club - vooral door de installatie van 41 zonnepanelen - om maar liefst 63 procent te besparen op hun stroomgebruik.

Opperdoes won ook de communicatieprijs, omdat de vereniging zich het meest had ingespannen om de leden bewust te maken van hun rol in het beperken van het energiegebruik. In totaal leverde het de club een geldprijs van 1750 euro op. ,,Een heel mooi bedrag”, reageert penningmeester Kees Zwaan. ,,Dat we de Battle zouden winnen hadden we, ook op basis van de tussenstanden, wel verwacht. De andere prijs was een verrassing. Daar heeft bestuurslid Gideon Smit zich erg voor ingezet met berichten in de nieuwsbrief, op Facebook en de website.”

Op een feestelijke slotbijeenkomst nam Opperdoes de cheques in ontvangst uit handen van wethouder Harry Nederpelt. ,,Deze besparingswedstrijd is een geslaagd initiatief”, zei hij. ,,De deelnemers hebben met elkaar een besparing gerealiseerd die gelijk is aan het jaarlijks stroomverbruik van achttien huishoudens. De gemiddelde besparing bedraagt 23 procent.”

De andere deelnemers waren TV Atlas, TV Wognum, Medemblikker Tennisclub, VV Strandvogels, FC Medemblik en Sporting Andijk.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen