Foresters trekt zich terug: SEW zonder inspanning naar finale

Vios en SEW kwamen elkaar al tegen in de competitie en ontmoeten elkaar mogelijk opnieuw in de finale van de nacompetitie.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Nibbixwoud

SEW heeft zonder inspanning de finale van de nacompetitie bereikt. Het duel in de eerste ronde tegen Foresters, dat zondag op het programma stond is, geschrapt. De ploeg uit Heiloo heeft zich teruggetrokken.

Het gevolg is dat SEW ’slechts’ een duel moet winnen om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Maandag 10 juni neemt SEW het op tegen de winnaar van het duel Vios W en Hercules Zaandam.

De terugtrekking van Foresters komt niet onverwacht. De ploeg uit Heiloo richt zich vanaf komend seizoen op de zaterdag en trekt het zondagteam terug. Het team eindigde twaalfde in de tweede klasse A en werd daarmee verwezen naar de nacompetitie. De KNVB houdt namelijk tijdens het lopende seizoen geen rekening met voornemens van clubs. Dat het gevaarlijk is om een aangekondigde terugtrekking mee te nemen in de planning werd vorig jaar bewezen door AFC’34. Het bestuur van de Alkmaarse vereniging had officieel bekend gemaakt te stoppen met het zondagteam, maar enkele weken later werd het bericht ingetrokken omdat er binnen de club met succes een reddingsplan werd opgesteld.

SEW eindigde derde in de derde klasse A. De ploeg was als winnaar van de titel van de eerste periode al geruime tijd zeker van deelname aan de nacompetitie. Datzelfde geldt voor Hercules Zaandam. Ook die ploeg toonde zich de beste in de eerste negen wedstrijden van de competitie. Die ploeg kwam vervolgens echter in een vrije val terecht, de Zaandammers eindigden in de derde klasse B achtste. Vios, dat in dezelfde poule uitkwam als SEW, plaatste zich via de ranglijst voor de nacompetitie. De ploeg uit Warmenhuizen eindigde tweede en nam de periodetitel van kampioen Kleine Sluis over.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen