Gevangene in cel gearresteerd voor liquidatie uit 2001 in Alkmaar

ALKMAAR

De politie hoopt met de arrestatie van een gedetineerde de liquidatie van voormalig kickbokser Coen de Nijs, bijna achttien jaar geleden in de binnenstad van Alkmaar, alsnog op te lossen.

De 46-jarige man uit Estland werd dinsdagavond in zijn cel in de penitentiaire inrichting Ter Apel aangehouden op verdenking van de liquidatie, aldus De Telegraaf.

De 38-jarige De Nijs werd op 22 juni 2001 op klaarlichte dag van dichtbij door het hoofd geschoten. Hij overleed ter plaatse op de hoek van de Zevenhuizen en de Gasthuisstraat. De vluchtauto werd later uitgebrand aangetroffen in Alkmaar-Noord.

Lees hier meer: Liquidatie Coen de Nijs in Alkmaar leidde tot onderzoek dat ’minstens maatje te groot’ was voor recherche

Nadat De Telegraaf informatie kreeg dat de huurmoordenaar gewetenswroeging zou hebben en een bekentenis wilde afleggen, heropende de politie de zaak, aldus de krant donderdag. De politie meldt dat ’de man zelf zijn betrokkenheid bij het misdrijf heeft gemeld’. Ze wil verder niets kwijt over de zaak.

De man zat toen in de gevangenis van Middelburg een straf uit wegens onder meer vuurwapenbezit. Hij zou na het beëindigen van zijn straf Nederland worden uitgezet.

De verdachte - die inmiddels was overgeplaatst naar Ter Apel - is woensdag voor de eerste keer door de recherche verhoord. Niet bekend is of hij een bekentenis aflegde. Vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.