Inloophuis Pisa 26 mille rijker, lachende gezichten en lastige obstakels bij Battle4Life in Hoorn

Ook bij de Zigzag Sloot wachtte deelnemers een nat pak.© Foto Marcel Rob

Sander Kruissink
Hoorn

Voor de vierde maal werd in het Julianapark de Battle4Life obstacle run gehouden. Voor velen was het donderdag een gezellige, niet al te prestatieve hindernisloop voor het goede doel; voor enkelen een brug te ver.

„Dit is een schijntje vergeleken met de obstakels die de mensen moeten overwinnen waar wij dit voor doen”, roept de speaker bij de start- en finishlocatie bij het Hoornse Oranje Buiten.

Hij doelt hiermee op de kankerpatiënten van inloophuis Pisa, waar de opbrengst van de run naar toe gaat. Die blijkt op het eind van de dag ruim 26 mille te bedragen.

Lachende gezichten

1230 deelnemers werken deze vierde editie onder, voor hen, prettige weersomstandigheden af. Bestuursvoorzitter Karin Zeeman van het inloophuis denkt dat de nieuwe route en het leuke parcours door het Julianapark een belangrijke reden is voor de vele lachende gezichten. „Als het ’tegenzit’ moet je zeven keer het water in.”

Bij één van de eerste keren, de ’vlotten’, wordt al vroeg op de dag de angel eruit gehaald als de vlotten waar de deelnemers heen moeten zwemmen losraken. Nanne Groot, die met het Enkhuizer Incotec meedoet, had mazzel. „Na die vlotten was het wel even ijskoud, maar toen we het rondje voor de tweede keer deden, waren er geen vlotten meer en kon je langs de oever rennen.”

Even verderop komt een ander bedrijfsteam, van het Hoornse Beauty Concept, nat en ietwat prutterig over de finish. Van hen kwam Roberto Kapper even daarvoor als laatste het terras en steiger van Oranje Buiten opgerend richting het laatste obstakel ’Waterplons’, om lachend en ietwat jaloers naar de joelende en bierdrinkende terrasgasten te kijken. Over een tweede rondje (van zes kilometer) peinst hij niet. „Ik vind één al meer dan genoeg. Ik moet het meer van de gezelligheid hebben en het goede doel is natuurlijk ook belangrijk. Maar ik ga nu alsnog voor een biertje.”

Familyrun

Bij de brug en evenwichtsbalk staan Jelte (9) en Sjoerd (12) op hun oudere broer Tijmen Bregman te wachten die met zijn voetbalteam meeloopt. Zij starten zelf later in de middag met hun vader Mark tijdens het nieuwe onderdeel Familyrun. „Jelte smeekte zowat om ook met mijn vader mee te mogen doen toen hij hoorde dat Tijmen mee ging doen”, vertelt Sjoerd. „Toen deed ik ook maar mee. Ik vind het niet zo erg.” Zijn broertje vindt het wat spannender. „Ik ben wel een beetje zenuwachtig.’’

Tijmen bedwingt de evenwichtsbalk, maar achter hem belandden enkele teamgenoten in het water. Het kan voor de familie geen kwaad om nog wat advies in te winnen bij de oudste telg van het gezin.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen