Premium

Raadsel rond uitgebrande auto’s in Hoorn en Enkhuizen: ’Het leek wel een film’

Raadsel rond uitgebrande auto’s in Hoorn en Enkhuizen: ’Het leek wel een film’
Hoorn/Enkhuizen

Aan het Gerritsland in Hoorn is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto uitgebrand. De wagen ging volledig in vlammen op. Ook in Enkhuizen woedde er een autobrand waarbij drie auto’s vernield werden. In beide gevallen raakte niemand gewond.

Rond 0.30 uur kreeg de politie melding van een autobrand op het Gerritsland in Hoorn. Eenmaal ter plaatse bleek een personenauto in lichterlaaie te staan. Voordat het vuur gedoofd was door de brandweer, scheurde de benzinetank. De brandende benzine zorgde ervoor dat een andere auto ook in brand vloog en daardoor zwaar werd beschadigd. Een onlangs vernieuwde woning in de straat raakte ook beschadigd. Door de hitte knapte het glas in de voordeur. De brandweer liep bij drie huizen naar binnen om de koolstofmonoxide (CO) te meten, maar dat is niet aangetroffen. De politie doet nog onderzoek naar de brandoorzaak. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Ook in Enkhuizen was er in diezelfde nacht sprake van een autobrand. Rond 0.40 uur werd de politie gealarmeerd over een brand bij garagebedrijf Cauli Cars aan De Star. Ter plaatse bleek dat er enkele auto’s in brand stonden, maar agenten konden voorkomen dat het vuur verder om zich heen greep. De politie gaat uit van brandstichting. De eigenaar van het bedrijf, die in juli naar een nieuwe locatie gaat op Het Witte Hert, wil geen commentaar geven.

Aangedaan

De bewoners van het Gerritsland in Hoorn zijn daags na de brand nog zichtbaar aangedaan. Mondjesmaat komen voorbijgangers een kijkje nemen om met elkaar na te praten over wat er nu precies gebeurd is. Een buurtbewoonster is bezig met haar plantjes bij te werken, die door de brand beschadigd zijn.

,,Het leek wel een film’’, zegt een andere buurtbewoonster die met veel lawaai wakker gemaakt werd. ,,Ik wist eerst niet zo goed wat er aan de hand is, was wel een beetje bang. De brandweer kwam toen de CO2 meten. Het stonk enorm, er ligt ook veel troep op de stoep en bij de ramen van de dichtstbijzijnde huizen. Maar nu is de geur gelukkig weg. Van wie de auto is, weet ik niet.’’

Niemand lijkt te weten van wie de uitgebrande auto is. ,,Ik werk hier nu al dertig jaar en weet van wie de auto’s hier in de straat zijn, maar van deze heb ik geen idee’’, aldus een medewerker van Lijstenmakerij de Molensteen.

De auto in kwestie zou al een paar dagen op dezelfde plaats gestaan hebben. Het is wel zo goed als zeker dat de auto niet van een van de omwonenden is.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen