Bankjesparade in Heemskerk komt met plaatsing van Tractorbank echt goed op stoom

Pieter van Hove
Heemskerk

Het project Bankjesparade in Heemskerk begint nu echt goed op stoom te komen.

Volgende maand wordt bij de Antonie Verherentstraat in de voormalige Mariaschool - waar nu de Historische Kring Heemskerk is gevestigd - een bankje onthuld. Het zitmeubel heet Tractorbank van Erik Sok en refereert aan hetvroegere agrarische karakter van de gemeente. Het kunstwerk komt op de stoep, maar uit de loop te staan.

De meubel bestaat uit drie zitjes van een tractor. De hoogte en de kleuren van de zitjes verschillen van kleur. Zo is het laagste zitje groen, als een zaadje dat nog moet ontspruiten. Het middelste zitje is geel en staat voor het ontkiemen, terwijl het hoogste zitje bloei symboliseert en is daarom rood. Een precieze datum van plaatsing is nog niet bekend, maar zeker is dat een vertegenwoordiger van de Historische Kring Heemskerk het openingswoordje houdt.

Lees ook: Het houdt maar niet op met nieuwe bankjes in Heemskerk

De afgelopen maanden hebben al diverse bankjes het straatbeeld van Heemskerk opgesierd. Zo is onlangs bij de groenstrook van de Karshoffstraat komt vrijdag een van Afrikaans hardhout gemaakt zitmeubel geplaatst, de Piets Bank. Vorig jaar november werd de 'Klaagbank' geplaatst, daarna de 'Hooglanders' en in februari de 'Kees Jongert Schaatsbanken' bij de vijver van de Zaalberglaan. Het initiatief voor de bankjes is van de stichting Heel Heemskerk Tekent. De bedoeling is om dit jaar minstens zes kunstzinnige banken op te leveren.

Lees ook: Een Schotse Hooglander als bankje

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.