Distributiecentrum Lidl in Zwaag gaat dicht

Het distributiecentrum van Lidl in Zwaag zal uiterlijk eind 2021 zijn functie verliezen. Het bedrijf ’zoekt naar een nieuwe invulling’.© Foto Cyclomedia

Eric Molenaar
Zwaag

Supermarktketen Lidl gaat stoppen met haar distributiecentrum aan de Marowijne in Zwaag. Dat heeft wethouder Ben Tap de gemeenteraad woensdag laten weten.

Reden is volgens Tap dat Lidl in Almere een kavel van 16 hectare heeft aangekocht om daar een nieuw distributiecentrum te bouwen. Daarmee kan Lidl haar logistiek centraliseren en verbeteren.

Het personeel van Lidl Distributiecentrum Zwaag is inmiddels op de hoogte gesteld. De activiteiten in Zwaag zullen eind 2021 zijn verplaatst naar Almere. Lidl zal het pand op het industrieterrein Westfrisia voorlopig niet verkopen, aldus Tap. Het bedrijf zoekt ’naar een nieuwe invulling van het pand’.

Het distributiecentrum van Lidl in Zwaag, op ruim acht hectare grond en gefundeerd op 5000 heipalen, is een van de grootste bouwwerken in de regio. Het werd in juli 2005 in gebruik genomen als het distributiecentrum voor het noordelijk deel van de Randstad, met 104 laadperrons en grote digitale borden waar vrachtwagenchauffeurs kunnen zien waar zij hun vracht moeten brengen of halen. Zo’n 200 mensen vonden er werk.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen