Roeiers KikaRow varen voor bestrijding van kinderkanker via Medemblik langs Schagen naar Alkmaar

Met deze zeeroeiboot ’The Vin’ wordt met de KikaRow geld bijeen gevaren voor Kika. Op zaterdag 29 juni legt The Vin het honderd kilometer lange traject Medemblik-Schagen-Alkmaar af.© Foto André van der Vries

Richard Zut
Schagen

’Kinderkanker de wereld uit roeien’. Dat is het motto van de landelijke actie KikaRow, waarvoor ook roeivereniging De Kop uit Schagen op 29 juni een belangrijke duit in het zakje wil gaan doen.

Die dag wordt met zeeroeiboot The Vin - begeleid door roeiers en andere watersporters uit onze regio - het traject Medemblik-Schagen-Alkmaar geroeid. Daarbij wordt rond het middaguur aangemeerd bij roeivereniging De Kop in Schagen voor de lunch en de overhandiging van een cheque met het door deze roeivereniging en haar leden bij elkaar gehaalde bedrag waarvoor leden en bestuur van De Kop allerlei acties op touw hebben gezet om zoveel mogelijk geld binnen te halen.

De roeitocht van in totaal zo’n honderd kilometer begint ’s ochtends vanuit Medemblik en wordt daar begeleid door leden van roeivereniging De Kogge uit Wervershoof. Via onder andere Middenmeer en Kolhorn bereikt The Vin Schagen dan rond 12.00 uur.

Na een rustpauze van een uur vaart de bemanning, die deels bestaat uit ex-kinderkankerpatiënten, via het Noordhollands Kanaal door naar Koedijk waar de ploeg bij de vlotbrug wordt verwelkomd door vloten van de Alkmaarsche ARZV en het Heerhugowaardse Ossa.

Na de eerste zeven weekenden , waarbij de start op 13 april in Uithoorn plaatsvond, staat de teller voor Kika nu op bijna 190.000 euro.

Doel is een half miljoen euro voor het Prinses Máxima Centrum, waar kinderen met kanker worden behandeld. Het geld is specifiek bedoeld voor onderzoeksproject ’Later’ dat zich richt op het verminderen van de vaak zware bijwerkingen voor kinderen die kanker overleven.

Voor alle overige informatie, sponsormogelijkheden en donaties kijk op de website https://kikarow.nl/.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.