Lege perrons. Zaanse forens lijkt goed geïnformeerd over staking openbaar vervoer

Lege perrons. Zaanse forens lijkt goed geïnformeerd over staking openbaar vervoer
Lege perrons in Zaandam, een schoonmaker leegt de afvalbakken.
© Foto Dagblad Zaanstreek
Zaanstad

Lege treinstations, bijna lege bushokjes en op de Provincialeweg tussen Krommenie en Zaandam minder auto’s dan op een gewone dinsdagochtend. Forenzen in de Zaanstreek lijken goed geïnformeerd over de staking in het openbaar vervoer en hebben vrijgenomen of een ander vervoermiddel naar hun school of werk genomen.

Op de fiets van station Krommenie-Assendelft naar Zaandam op alle tussenliggende stations hetzelfde beeld: lege perrons, lege fietsenstallingen, geen drommen wachtende mensen.

De omroepster van de Nederlandse Spoorwegen adviseert niet met de trein te reizen. Op station Zaandam leegt een schoonmaker de prullenbakken in de verwachting dat die woensdagochtend ook nog leeg zullen zijn, omdat er dindag geen reizigers zijn.

In een paar bushokjes wachten forenzen: ze hebben afgesproken met een collega om opgehaald te worden.

Een Aziatische toerist in Koog aan de Zaan vertrekt weer naar zijn logeeradres om te informeren hoe hij verder kan reizen.

Hij begrijpt niet veel over de actie rond pensioenen, meer salaris en eerder stoppen met werken.

Lege perrons. Zaanse forens lijkt goed geïnformeerd over staking openbaar vervoer
Leeg station Zaandam.
© Foto Dagblad Zaanstreek

Op de fietspaden het gebruikelijke verkeer. In de auto’s over de N203 veel bestuurders alleen, nauwelijks carpoolers. In de verte, ver achter het Guisveld, staat wel een rij auto’s richting A8, maar het is het gebruikelijke beeld op dinsdagochtend.

Bij het viaduct in Koog aan de Zaan kan het verder prima doorrijden. De ANWB-app geeft pas vanaf half negen wat vertraging.

Diezelfde app meldde anderhalf uur eerder nog vertraging op de N246 wegens technische problemen met de noodbrug bij Westknollendam, maar ook dat euvel lijkt snel verholpen.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen