Pusic assistent van Slot bij AZ

© ANP

ANP
ALKMAAR

Marino Pusic keert toch terug in de eredivisie. De 47-jarige trainer wordt assistent van Arne Slot bij AZ. Hij tekent een contract voor twee jaar bij de nummer vier van de eredivisie.

Pusic leidde FC Twente als hoofdtrainer naar het kampioenschap in de eerste divisie en daarmee een terugkeer op het hoogste niveau, maar enkele dagen na de laatste competitiewedstrijd werd hij ontslagen. De Bosnische-Kroaat mocht wel twee prijzen als beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie in ontvangst nemen.

''Het zal voor veel mensen verrassend zijn dat ik terugkeer in de rol van assistent-trainer'', zegt Pusic. ''Het gaat mij echter vooral om de kwaliteit van mensen waarmee ik kan werken en het takenpakket dat ik bij AZ krijg. Ik ben nieuwsgierig en gedreven om in juni aan de slag te gaan.''

AZ zocht een assistent met de nodige ervaring om de nieuwe hoofdtrainer Slot te helpen.

,,Ons ideale profiel was een assistent met de nodige ervaring. Marino voldoet daaraan en heeft in het verleden laten zien goed in deze rol te kunnen functioneren.’’, aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts.

Slot (40) begint in Alkmaar aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, nadat hij daar enkele jaren als assistent van John van den Brom had gewerkt.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen