Laurel en Hardy live en op het witte doek bij fandag in Tuchinski

Laurel en Hardy live en op het witte doek bij fandag in Tuchinski
Scene uit ’The finishing touch’.
© Foto PR

Stan Laurel en Oliver Hardy herleven in Pathé Tuchinski, Amsterdam. Op zaterdag 8 juni worden tussen 10.45 en 14 uur drie korte films en een hoofdfilm van het komische duo vertoond. Ook is er variété van de look-a-likes Bill Leavy en Jamie McKenna.

De Britse organist Donald MacKenzie verzorgt de muzikale begeleiding bij de zwijgende films ’The Finishing Touch’ en ’Leave ’em Laughing’ (beide uit 1928). Tijdens de pauze verzorgen Bill Leavy en Jamie McKenna, de Amerikaanse look-a-likes van Universal Studios, het variété op het toneel. Andere films die worden vertoond zijn ’Our relatios’ (1936) en ’Busy bodies’ (1933).

Our Relations is de enige hoofdfilm ooit van Laurel & Hardy, die in Tuschinski in première ging. Stan en Ollie, keurig getrouwd met nogal strenge vrouwen, weten niet dat hun losbandige tweelingbroers, de matrozen Alf en Bert, in de stad zijn. Een komedie vol hilarische verwikkelingen en misverstanden, met meisjes van lichte zeden en gangsters in nachtclubs.

Deze filmdag voor alle leeftijden wordt gehouden in het kader van de dertiende Europese Conventie van de internationale Laurel en Hardy fanclub ’Sons of the desert’, die van 7 tot en met 10 juni wordt gehouden in Avifauna, Alphen aan de Rijn. De zeker 120 conventiegangers uit Europa en Amerika rijden 8 juni van de Amsterdamse stadsrand in historische trams naar Pathé Tuschinski.

Tickets (15 euro) zijn te koop via www.pathe.nl/tuschinski.

Meer nieuws uit Cultuur

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.