Premium

Theatermaker Twan Vet is 20 jaar maar ’je bent nooit te jong om een over jezelf na te denken’

Theatermaker Twan Vet is 20 jaar maar ’je bent nooit te jong om een over jezelf na te denken’
Twan Vet.
© PR-foto

Is er een geschikte leeftijd om naar jezelf op zoek te gaan? Twan Vet is twintig jaar en al aardig gevorderd in zijn zoekproces. In zijn eerste solo voorstelling, ’Hiaat’, neemt hij het publiek mee op reis door zijn leven door middel van luisterliedjes, verhalen en gedichten.

Vorig jaar stond hij als duo met Luuk Ransijn in het Scagon. „Omdat Luuk op dit moment in het voorprogramma van Sara Kroos speelt, werd ik als het ware ’gedwongen’ alleen verder te gaan”, legt Vet uit. „Omdat solo optreden al een tijd een droom was, was dit de kans om te zien of ik op eigen benen kon staan.”

Tot nu toe gaat het goed. Vet vindt zichzelf opnieuw uit. „Ik kan nu persoonlijker worden, en dat doe ik ook, ik houd ervan de diepte in te gaan. Ik wil de mensen uitleggen naar wie ze kijken. Het is goed bevallen om de liedjes uit te zoeken die met mij te maken hebben.”

Leemte

De voorstelling heet ’Hiaat’, maar wat is die leemte die Vet bedoelt? „De leemte is enerzijds de leegte tussen het duo in en anderzijds heeft het ook te maken met mijn leven.” Vet studeerde kunstgeschiedenis, maar stopte bewust om op zoek te gaan naar een andere invulling van zijn leven. Hij vervolgt: „En dan is er ineens een groot gat tussen wat ik deed wat zeker was en een nieuwe zeker.” Dat gat vulde Vet met de zoektocht naar zichzelf. „Ik ben twintig, misschien vroeg, ik had ook veertig kunnen zijn, maar je bent nooit te jong om over jezelf na te denken.”

Liedjes

„Boudewijn de Groot is een groot voorbeeld voor mij geweest. Ik houd van de diepgang in zijn teksten en het maatschappijkritische. De muziek staat ten dienst van de tekst. Ik heb hem wel losgelaten omdat je een eigen stem moet ontwikkelen”, zegt Vet.

Twintig jaar, stoppen met je studie om op zoek te gaan naar jezelf. Heeft Vet mensen teleurgesteld? „Ik heb niemand teleurgesteld, mensen hadden al verwacht dat ik op het podium zou staan. Ik heb mezelf echt gevonden. Ik had het gehoopt, maar het is ook gebeurd. Dit wil ik. Dit ben ik.”

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen