Hockeyers van Bloemendaal veroveren de landstitel

Jorrit Croon (Bldaal) brengt de stand na een strafcorner van Jasper Brinkman (Bloemendaal) op 1-0.
© Foto ANP/Koen Suyk
BLOEMENDAAL

De hockeyers van Bloemendaal hebben voor eigen publiek de landstitel veroverd. De ploeg van coach Michel van den Heuvel versloeg in het beslissende duel titelhouder Kampong met 2-0. De treffers kwamen op naam van international Jorrit Croon en de Duitser Florian Fuchs.

Voor Bloemendaal was het de eerste landstitel sinds 2010. Kampong veroverde het kampioenschap van Nederland in de afgelopen twee jaar. De onttroonde titelhouder moest het in Noord-Holland stellen zonder onder anderen de ervaren middenvelder Robbert Kemperman, die door een dijbeenblessure aan de kant moest blijven.

Bloemendaal won afgelopen woensdag in Utrecht het eerste duel in de finale van de play-offs (1-2). Kampong dwong zaterdag met een zege van 2-1 in Bloemendaal de derde en laatste wedstrijd af. Daarin stelde de thuisploeg, gesteund door de fanatieke aanhang, alsnog de vijftiende landstitel sinds de invoering van de hoofdklasse in 1980 veilig.

Thierry Brinkman (Bloemendaal) met rechts Boet Phijffer (Kampong).
© Foto ANP/Koen Suyk

Voor Van den Heuvel was het zijn zevende landstitel in zijn loopbaan. Het was zijn vierde triomf als coach van Bloemendaal.

In de strijd om de derde plaats zegevierde HGC. Het derde en laatste duel met Amsterdam eindigde in 2-2. HGC won daarna de shoot-outserie. Valentin Verga ontbrak zondag bij Amsterdam. De 29-jarige middenvelder was door de KNHB geschorst nadat hij zaterdag in Wassenaar nogal tekeer was gegaan tegen de arbitrage.

HGC mag dankzij de derde plek met Bloemendaal en Kampong komend seizoen deelnemen aan de Euro Hockey League.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen