Premium

Strandvogels komt op slotdag net tekort tegen De Valken én daardoor ook in titelrace met KSV

Strandvogels komt op slotdag net tekort tegen De Valken én daardoor ook in titelrace met KSV
Strandvogels-speler Mitch Hofland wordt op de huid gezeten door Glenn Bot.
© Foto Jaap van der Pijll
Onderdijk

Er was nog een klein kansje. En als er een kans is, dan moet je er vol voor gaan. Dat laatste deed Strandvogels dan ook in het beslissende duel met De Valken, al werd zondagmiddag al snel duidelijk dat de champagne in Heerhugowaard ontkurkt mocht worden.

Concurrent KSV kwam al vroeg op voorsprong tegen Dynamo en omdat het Strandvogels niet lukte om snel een goal te maken, werd de opgave om met grote cijfers te winnen met de minuut moeilijker. Uiteindelijk bleken de manschappen van trainer Menno de Vries zelfs helemaal niet in staat om te scoren, waardoor het slot van de competitie eindigde in een teleurstellend gelijkspel.

Het is 15.55 uur en met een kleine glimlach zoeken de spelers van De Valken de kleedkamer op. De ploeg uit Hem is blij dat het seizoen erop zit en met een punt sluiten ze het jaar toch nog een klein beetje positief af. Onlangs werd bekend dat er in de vierde klasse geen nacompetitie volgt om lijfsbehoud en dus kan De Valken al uitkijken naar volgend seizoen.

Hoe anders is de sfeer bij de spelers van de thuisploeg. Enkele jongens storten na het laatste fluitsignaal ter aarde en blijven steen kapot op het kunstgras liggen. Toch heerst er ook al snel realisme. Want nadat afgelopen week de einduitslag van 18-0 tegen WMC werd teruggezet in een 16-0 overwinning, moest Strandvogels niet één maar drie goals achterstand zien weg te poetsen in de strijd om het beste doelsaldo. ,,Na de wedstrijd tegen Dynamo van vorige week, zag ik de kansenverhouding tussen ons en KSV nog 60 om 40 procent. Maar na het aanpassen van de uitslag tegen WMC gaf ik ons nog 10 procent kans”, aldus Strandvogels-trainer Menno de Vries.

Om de kansen om het kampioenschap te vergroten, was de thuisploeg gebaat bij een vroege voorsprong. Maar de Onderdijkers openden moeizaam. Het kon niet direct grip krijgen op het stugge De Valken, al werd na tien minuten wel duidelijk waarom Strandvogels bovenin meedoet en de bezoekers thuishoren in de kelder van de vierde klasse. De Valken beperkte zich immers vooral tot het spelen van de lange bal, terwijl Strandvogels er voetballend probeerde uit te komen. Dat laatste lukte steeds beter en beter en het was dan ook wachten op de 1-0.

Mitch Hofland was dicht bij de openingstreffer met een schot op de paal en niet veel later had Stijn Sierkstra de 1-0 op zijn schoen. Na een geweldige aanval over de linkerkant van het veld belandde de bal voor de voeten van de aanvaller, maar die zag tot zijn verbazing dat de goed geplaatste bal op geweldige wijze gepareerd werd door keeper Tom Besseling.

Langs de zijlijn wisten ze toen al hoe laat het was. Het nieuws uit Heerhugowaard werd slechter en slechter en omdat Besseling ook antwoord had op een fraaie poging van de sterk spelende Daan Woudenberg, werd het vertrouwen binnen de lijnen ook steeds geringer.

In de tweede helft deed de thuisploeg er nog een extra schepje bovenop, maar opnieuw stond doelman Besseling in de weg. En als de keeper al eens gepasseerd werd, kreeg hij hulp van de paal of lat. In de slotfase kreeg De Valken nog de beste kansen op de zege. Alleen door het belabberde afwerken werd andermaal duidelijk waarom die ploeg dit seizoen zo weinig punten behaalde.

De Vries: ,,Ik vind dat we gewoon goed hebben gespeeld. Het positiespel was op de beginfase na naar behoren, alleen had die keeper van hun een geweldige dag. Daarnaast hadden we ook pech met het treffen van de paal en lat. Want als je vroeg op voorsprong komt, weet je nooit wat er mogelijk is. Ja, het is nu even zuur. Maar als de wonden zijn gelikt, gaan we ons richten op de nacompetitie.”

Strandvogels: Hoogland, Hofland, Mol (88. N. Broersen), G. Broedersz, T. Broersen, Zerek (46. De Wit), Weel, Woudenberg, Sierkstra, B. Broerdersz, Harder.

De Valken: Besseling, Molenaar (77. Bot), R. Groot, Tammes, M. Groot, Vroling, Timmer, K. Koster (70. S. Koster) De Leth (65. Leeuw), Groot, Appelman.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen