Hockeysters Amsterdam onttronen Den Bosch

Hockeysters Amsterdam onttronen Den Bosch
Charlotte Vega (R) van Amsterdam juicht om de 0-1 tegen Den Bosch in de tweede wedstrijd van de halve finale van de play-offs.
© ANP / Willem Vernes
DEN BOSCH

De hockeysters van Amsterdam hebben de landstitel in de hoofdklasse veroverd. De ploeg van scheidend coach Rick Mathijssen won ook het tweede duel in de finale van de play-offs van titelverdediger Den Bosch. Het werd in Den Bosch 2-0 voor Amsterdam, dat dit jaar ook al de Europa Cup won. Charlotte Vega en Kitty van Male maakten de doelpunten.

Voor Den Bosch kwam er een einde aan een reeks van vijf landstitels. De Brabantse hockeyploeg regeert al twee decennia de hoofdklasse en was de afgelopen 22 jaar liefst negentien keer kampioen. Alleen Amsterdam wist enkele keren de hegemonie te doorbreken. Dat was in 2009, 2013 en dus ook in dit seizoen.

Amsterdam was in het tweede finaleduel oppermachtig. De twee goals vielen al in het eerste kwart. Voor Van Male was het doelpunt extra bijzonder; zij speelde haar afscheidswedstrijd. De 116-voudig international, winnares van goud op de Olympische Spelen van Londen en zilver in Rio, sprak van een droomafscheid. ''We speelden de eerste helft zo intens en met zo veel vertrouwen, ik ben echt zo blij met deze titel. En ook dankbaar dat het met dit team is gelukt. Onze kracht lag ook de communicatie, we vonden elkaar blindelings'', zei ze op hockey.nl.

Meer nieuws uit Sport

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons