Premium

Oppermachtig ZOB heeft niets aan ruime overwinning

Oppermachtig ZOB heeft niets aan ruime overwinning
Amsterdam

ZOB moet proberen via de nacompetitie promotie naar de eerste klasse af te dwingen. De formatie van trainer Mohad Zaoudi won weliswaar met 0-7 van ASV Arsenal, maar omdat Monnickendam op Marken won, bleef ZOB op één punt achterstand steken.

"We zijn afhankelijk van het resultaat van Marken tegen Monnickendam, maar moeten in ieder geval zelf van ASV Arsenal winnen", gaf Zaoudi vooraf te kennen. Dat lukte, want zijn ploeg overklaste de normaal gesproken lastig te bestrijden Amsterdammers. Die mogen ook nacompetitie spelen, maar dan moeten ze wel beter presteren dan zaterdag tegen ZOB, want toen kwamen ze er niet aan te pas. "Wij speelden heel goed", verklaarde Zaoudi het niveauverschil. Het gaf hem vertrouwen in een goede afloop van de nacompetitie, die zaterdag begint met een thuiswedstrijd tegen het Bussumse BFC.

"We hebben te veel punten laten liggen tegen lager geklasseerde tegenstanders. Dat deed Monnickendam beter en daarom zijn zij bovenaan geëindigd", was Zaoudi's verklaring voor het missen van de titel.

De ontmoeting met ASV Arsenal was halverwege al beslist. Vlak nadat Dennis Jansen vrij voor doel had verzuimd de score te openen, deed Kevin Grent dat, na een overstapje van Jansen. Nadat Dave Ninteman onbestraft met de hand was tegengehouden en Colin Coenderman tevergeefs hands had geclaimd, viel kort voor de rust de derde ZOB-goal. Uit een corner van Jansen kopte Grent tegen de lat, maar hij kreeg een herkansing en knikte alsnog raak.

De thuisclub was in die fase slechts één keer gevaarlijk, toen Rico Hoeboer langs Marko Pals glipte. "Niets doen", riep Zaoudi, bang voor een overtreding binnen de zestien. Prompt deed niemand iets en hobbelde de bal voor het doel langs.

Ook in de tweede helft begon Jansen met het missen van een opgelegde kans, maar opnieuw werd kort erna wél gescoord, door Nigel Schaasberg, diagonaal van rechts met links: 0-4. Na een verre uittrap van keeper Björn Huisman werd Grent net binnen het strafschopgebied onderuit gehaald. Hij benutte zelf de strafschop. Jansen nam nummer zes voor zijn rekening, met dank aan een toucherende verdediger. Jerry Scholten mocht ook minuten maken, en tekende voor de 0-7 nadat doelman Danny de Lange een kopbal van Grent voor zijn voeten had geslagen.

Ook in de tweede helft was Arsenal slechts één keer gevaarlijk. Tyrell Perri schoot echter via de lat over.

ASV Arsenal: De Lange; Some (46. Blankenzee), Roeters, Sporkslede, Wolff; Rooth, Ercan, Boukhari (46. Gomes); Perri, Hurks, Hoeboer (46. Muinguilo)

ZOB: Huisman; M. Pals (64. Oehlers), Van Koert, Soolsma, Van den Eeckhout (64. Bosschieter); D. Pals, Ninteman (77. Scholten), Coenderman, Jansen; Schaasberg, Grent

6. Grent 0-1, 19. Jansen 0-2, 41. Grent 0-3, 49. Schaasberg 0-4, 56. Grent (pen.) 0-5, 72. Jansen 0-6, 90. Scholten 0-7.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen