Dick Vennink gaat vol enthousiasme avontuur aan als scout voor Odin’59

Broek op Langedijk

Het is een mooie uitdaging voor volgend seizoen, zo omschrijft Dick Vennink zijn aanstelling bij Odin’59 als als scout. ,,Vol enthousiasme ga ik dit avontuur aan’’, aldus de 53-jarige trainer uit Broek op Langedijk.

Dick Vennink zit morgenmiddag voor het laatst op de bank naast Jan Kramer. Negen jaar lang vormden ze een trainerskoppel; eerst vier seizoenen bij LSVV, daarna vijf jaar bij DTS, de club uit Oudkarspel die na de zomer alleen nog op de zaterdag gaat voetballen.

Waar Kramer als technisch coördinator aan DTS verbonden blijft, gaat Vennink naar Odin’59. Hij zal voor de Heemskerkse zaterdagploeg wedstrijden van de komende tegenstanders in de derde divisie gaan bekijken en daarvan analyses maken voor hoofdtrainer Anthony Correia.

,,Toen ik in contact kwam met Anthony vroeg hij mij of ik het niet leuk zou vinden om tegenstanders te gaan analyseren voor Odin’59 en talenten te bekijken die in de toekomst voor de club zouden willen spelen’’, vertelt Vennink.

,,Na een week bedenktijd heb ik positief gereageerd op deze uitdaging. Ik hoop dat ik in dit nieuwe avontuur mijn steentje kan bijdragen aan de trainer en de club.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen