Landsmeerse voetbalclub IVV is al maanden druk bezig op transfermarkt

Landsmeerse voetbalclub IVV is al maanden druk bezig op transfermarkt
Quincy Molly stopt bij IVV vanwege aanhoudend blessureleed.
© Archieffoto Erik Rietman
Landsmeer

IVV heeft nog minimaal drie duels voor de boeg, want na de slotpartij zondag tegen Zwanenburg kan de derdeklasser zich opmaken voor nacompetitie om promotie. Ondertussen is de Landsmeerse club al volop bezig met versterkingen voor het nieuwe seizoen.

In februari is IVV al begonnen aan voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Noodgedwongen, zegt IVV-trainer Gerrie Breugem: „Enkele spelers gaven toen al aan te willen vertrekken of stoppen. Mijn aanvoerder Guus Zuidema bijvoorbeeld, die wil zijn kansen pakken bij zondageersteklasser Hoofddorp.”

Voor doelman Zuidema heeft de club inmiddels twee vervangers gehaald. Mitchel Dijkstra komt over van AFC-zaterdag en onlangs werd ook Kevin Berrevoets (nu nog actief bij zondageersteklasser JOS/Watergraafsmeer) gepresenteerd. „Mitchel zou dit seizoen al bij ons gaan keepen, maar hij besloot vanwege omstandigheden daarvan af te zien. We hebben nu twee goede keepers aangetrokken om volgend seizoen mee te starten”, aldus Breugem.

Quincy Molly

Verdediger Quincy Molly heeft na aanhoudend blessureleed besloten om na de huidige jaargang te stoppen. Ook in dit geval heeft IVV direct twee opvolgers gezocht: Guido Lust en Justin Nep komen over van het zaterdagelftal van OFC, dat gedegradeerd is uit de tweede klasse en volledig uit elkaar valt. Breugem: „Het is natuurlijk een aderlating dat we Guus en Quincy straks moeten missen. Beiden zijn belangrijkere steunpilaren van onze selectie. Zij hebben er grotendeels voor gezorgd dat we er zo voor staan”, refereert Breugem aan plek drie op de ranglijst en de behaalde periodetitel.

Breugem heeft ook oude bekende Sergio Comvalius (Hoofddorp) naar IVV gehaald. Zij kennen elkaar van hun gezamenlijke verblijf bij De Meteoor. „Hij heeft drie jaar onder mijn vleugels gespeeld en stappen gemaakt. Daarom hebben we jaarlijks contact met elkaar en meerdere keren heb ik hem gevraagd of hij weer onder mij wilde spelen. Hij zorgt voor een kwaliteitsimpuls.” Eind maart werd Renaldo Jongebloet van JOS al aangetrokken. „Hij is een vriend van Roy Bussman, die hem tipte over IVV. Hij voelde zich niet meer op zijn plek bij JOS.”

Volgens de oefenmeester van de Landmeerders is daarmee de selectie voor volgend seizoen zo goed als rond. ,,We moeten afwachten of er geen gekke dingen gebeuren. De deadline voor overschrijvingen is 15 juni en de afgelopen jaren switchten veel spelers op het laatste moment. Ik hoop dat er niemand meer vertrekt, maar je weet het nooit.”

Dave Hertog

Hij had het nog niet gezegd, of daar kwam gisteren het nieuws van nog een speler die afscheid neemt: topschutter Dave Hertog stapt over naar zondagtweedeklasser Pancratius. En dus zal IVV op zoek moeten naar een nieuwe goaltjesdief.

Hoe aantrekkelijk de club is voor nieuwkomers, zal ook afhangen van het niveau waarop de club na de zomer acteert. Na het slotduel begint IVV op 2 juni aan de nacompetitie.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen