Premium

Raad Soest akkoord over aanpak van de buitensport aan de Bosstraat

Raad Soest akkoord over aanpak van de buitensport aan de Bosstraat
Na een schorsing van een uur waren de twaalf partijen eruit en lag er een unaniem besluit op tafel.
© Joost Reijnders
Soest

Soest is eruit: de gemeenteraad heeft een besluit genomen over de buitensport aan de Bosstraat. Daar was een week koortsachtig politiek overleg voor nodig, dat tot in de gemeenteraad doorging.

De vergadering begon ook met een schorsing van een uur om al die verschillende amendementen en moties in elkaar te schuiven. Maar dat leverde uiteindelijk een unaniem besluit op, dat alleen voor voetbalclub SEC wat minder uitpakt: de club moet een van zijn twee velden afstaan aan de hockeyclub MHC Soest. Waarbij wethouder Harrie Dijkhuizen (CU-SGP) nadrukkelijk de kanttekening plaatste dat de velden aan de Bosstraat van de gemeente. De clubs huren de velden.

De raad schrapte het plan om een van de velden van SO Soest te verplaatsen om honderd extra parkeerplaatsen te realiseren, waardoor een reeks kerngezonde bomen zou moeten worden gekapt. In plaats daarvan wordt de huidige parkeerruimte bij de voetbal en bij de atletiekclub ’geoptimaliseerd’, wat zo’n 75 extra parkeerplaatsen oplevert. En waardoor er geld overblijft voor een extra kunstgrasveld bij SO Soest, waarvan ook overbuurman SEC gebruik gaat maken. ,,Let wel”, zegt Dijkhuizen desgevraagd, ,,Het mag niet gebeuren dat SEC alleen daar mag spelen als het SO Soest uitkomt. Ze moeten goede afspraken maken, als dat niet lukt, grijp ik in.”

Er komt een onderzoek komt naar de verkeersveiligheid op de smalle Bosstraat. Daarvoor zal ook een deel van het bespaarde geld voor gebruikt worden. Mocht dat niet voldoende zijn voor verkeersmaatregelen, dan zal de gemeente daar extra geld voor uittrekken.

Voetbalclub VV Hees, dat zijn velden een stuk verderop heeft, speelde donderdagavond een gewonnen wedstrijd: omdat de club zelf de vervallen accommodatie gaat opknappen, kunnen zij ook een kunstgrasveld krijgen. Een tevreden voorzitter Ed Knies ,,We hebben hier al jaren aan gewerkt. We gaan nu eerst een biertje drinken met z’n allen. Op zijn Heesiaans.’’

Voor SEC zijn de druiven toch zuur. Het delen van trainingsvelden met de hockeyclub en met SO Soest voelt niet goed. Eerder al zei voorzitter Anthony Klarenbeek er nul vertrouwen in te hebben dat het delen van velden zou gaan lukken. Maar nu de club voor een voldongen feit staat, zal SEC zijn knopen moeten tellen en zich moeten schikken.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen