Baarnse sportclubs doet een wedstrijdje energiebesparen

Baarn

Het zijn per slot van rekening sportclubs, dus als je samen iets wil doen aan energiebesparing, maak je er een wedstrijd van. De tussenstand is inmiddels bekend: VV Eemboys gaat aan kop.

De club heeft sinds de ’energy battle’ in januari begon bijna 29 procent minder gas en elektriciteit verbruikt dan in dezelfde periode vorig jaar. Hockeyclub BMHV staat tweede met bijna 18 procent besparing. TOV heeft met 11 procent besparing de derde plek te pakken. Atletiekvereniging BAV, de fietscrossers van The Wheely’s en voetbalvereniging VV Baarn zitten in de degradatiezone. Gezamenlijk hebben de clubs inmiddels ruim 7.100 kWh aan energie weten te besparen, wat overeenkomt met het jaarverbruik van twee gemiddelde huishoudens.

De zes clubs hebben een meetinstallatie staan waarop precies te zien is waar op dat moment energie verbruikt wordt, en ook hoeveel. Dat helpt bij het bezuinigen omdat het de clubs en de leden bewust maakt van wat ze verbruiken en ook meteen laat zien waar ze onnodig elektra of gas verstoken.

Deze week kwamen de clubs in de kantine van hekkensluiter SV Baarn samen om de tussenstand in de wedstrijd op te nemen. En om elkaar te informeren over hoe ze het hebben aangepakt met de besparing. Ook natuurlijk om elkaar strategische tips te geven over de beste tactiek.

Wethouder Jannelies Visser - de wedstrijd is een initiatief van de gemeente Baarn - toonde zich tevreden over de eerste resultaten, maar vond ook dat het tempo wel wat mag worden opgevoerd. ,,De duurzaamste energie is de energie die je niet gebruikt. Dus spoor alle clubleden aan om zo zuinig mogelijk te zijn met elektriciteit en gas!”, coachte ze de clubs.

De tussenstand in de wedstrijd is te volgen op www.energybattle.nu

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons