Draagvlakonderzoek in Sint Pancras en stukje Koedijk: Vier vragen, vijf minuten

Draagvlakonderzoek in Sint Pancras en stukje Koedijk: Vier vragen, vijf minuten
De deel van de vragenlijst, met ruimte voor kritische noten.
© I&O Research
Langedijk

Wordt die ene vraag - ’Wilt u bij Alkmaar of bij Heerhugowaard horen?’ - nu wel of niet gesteld in het draagvlakonderzoek? Jawel, vinden de mensen van I&O Research. Nee, zegt Erik Kroese van de Dorpsraad Sint Pancras.

De vragenlijst telt vier vragen en laat tot slot ruimte voor opmerkingen en suggesties. Vanaf 3 juni kunnen inwoners van 18 jaar en ouder in Sint Pancras en het Langedijker stukje van Koedijk de lijst schriftelijk of digitaal invullen. Volgens I&O Research is het invullen in ongeveer vijf minuten gepiept.

De Dorpsraad had graag gezien dat die ene vraag meegenomen zou worden. Volgens de onderzoekers bevat de lijst voldoende mogelijkheden om duidelijk te maken waar de voorkeur van de Pancrasser of de Koedijker naar uit gaat. Met name bij vraag 2, waar gevraagd wordt wat de invuller (m/v) vindt van de voorgenomen fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard. Er kan gekozen worden: a. goed plan, b. acceptabel onder voorwaarden, c. niet acceptabel en d. neutraal/weet niet/geen mening. In de vragenlijst is bij de antwoorden a., b. en c. ruimte opengelaten om opmerkingen te maken. Tegenstanders van een fusie met Heerhugowaard zouden bij c. aan kunnen geven dat ze meer voelen voor samenvoeging met Alkmaar. Bij vraag 3 wordt gevraagd wat de invuller voor effecten verwacht van de fusie, wat betreft het ’eigen’ karakter van de kern, de betaalbaarheid van lokale lasten, de voorzieningen in de buurt en de kwaliteit van de dienstverlening. Ook aan het slot van de vragenlijst is er nog ruimte voor het kraken van eventuele kritische noten

Pancrassers worden vanaf 3 juni twee keer bevraagd. Naast de vragenlijst is er ook de petitie, waarmee de Dorpsraad aan de deur komt.

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons