Premium

Zaandamse Anouk Snelders opent nu ook Health Food Wall op Schiphol

Zaandamse Anouk Snelders opent nu ook Health Food Wall op Schiphol
Anouk Snelders
© Archieffoto
Zaandam

Ook op Schiphol Plaza kan men vanaf volgende week een gezonde maaltijd ’uit de muur’ trekken’. Bedenker en eigenaar van Health Food Wall is de 27-jarige Anouk Snelders uit Zaandam.

Vorig jaar opende ze haar eerste Health Food Wall, een automatiek met alleen gezond eten, in de Amsterdamse Kinkerstraat. Het leverde haar gelijk veel positieve aandacht op, waaronder een nominatie voor de ’Viva Top 400 zakenwonders’. En gelijk was er interesse van andere partijen die ook een Health Food Wall wilden. Maar Snelders ging behoedzaam te werk. Nu is ze dus met Schiphol Plaza overeengekomen daar haar tweede gezonde automatiek te plaatsen. De ’groene muur’ komt vlak bij de in- en uitgang van het treinstation te staan. Er passen ruim veertig maaltijden in.

Uitleg

Snelders: „Maar er zal de hele dag personeel aanwezig te zijn. Om de lege vakken bij te vullen, maar ook om desgevraagd uitleg te geven over gezonde voeding en over onze maaltijden.

Snelders bedacht het concept omdat ze merkte dat ze onderweg overal makkelijk fastfood kon krijgen, maar zelden een goede, gezonde en snelle maaltijd. „Ik wilde de mensen op zijn minst de mogelijkheid bieden ook iets gezonds te kunnen kiezen als ’snelle hap’.’’

In de Health Food Wall zijn onder andere vegetarische, veganistische en glutenvrije gerechten te vinden. Volledige maaltijden overigens, zoals bijvoorbeeld een rijstmaaltijd met gemarineerde tempé, diverse groenten en romige pindasaus. Alle verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar. De Health Food Wall op Schiphol Plaza wordt woensdag 29 mei om 16 uur officieel geopend. Binnenkort opent Snelders waarschijnlijk meer vestigingen, vooralsnog vooral in of rond Amsterdam.

Meer nieuws uit Zaanstreek