Weesdier: Wayne’s bedenkelijke leefstijl wordt beloond

Weesdier: Wayne’s bedenkelijke leefstijl wordt beloond
Wayne.
© Foto dierenasiel Schagen

Wayne is al royaal begonnen aan deel twee van zijn leven, maar met heel weinig kilometers op de teller. Dat komt, hij is niet echt atletisch en liever lui dan moe.

Hij is zoiets als dat cliché van het tweedehands autootje. Dat van dat oude vrouwtje, dat altijd in de garage stond. Net als dat autootje is Wayne prima onderhouden. Volop voer en tussendoortjes. Hij nam het er van. En dat kun je zien. Bijna zeven kilo kat in glanzend zwart zijde.

Dat doet discipelen van een strak voedingsregime huiveren. Ten onrechte, zo bewees een bloedtest. Bourgondisch en lui en toch medisch helemaal puik in orde. Alle organen.

Oplettende lezers herkennen Wayne wellicht. Een maand geleden kwam hij ook al langs. Maar toen slechts als illustratie bij een artikel over de geldinzameling van asiel en dierenambulance Tuitjenhorn. En Wayne is zoveel meer dan dat. Zoals een vertegenwoordiger van de groep senioren. En dus ook nog eens kerngezond ondanks bedenkelijke leefstijl. Zoals meer ouderen kreeg hij een welkome gebit sanering . Onderzoek naar het extra pigment in zijn linkeroog stelde gerust. Het geeft niks want hij ziet er prima mee. En het geeft hem een apart uiterlijk. Zo’n kat waarnaar je nog eens om kijkt. Zag ik dat nou goed?

De categorie tien plus is nog maar op de helft maar wordt nog wel eens over geslagen bij het shoppen in het asiel. Onterecht. Deze gasten hebben de ervaring, finesse en omgangsvormen die vele beginners schromelijk ontberen. Ze zijn doorgaans zeer schoon op zichzelf. Want ze weten uit ervaring dat correcte omgangsvormen en persoonlijke hygiëne hoog scoren in de omgang met de mens.

Kittens zijn schattig maar een hoop werk. Ze moeten eerst nog even zindelijk, vernielen de boel in hun tienertijd en hebben nul komma nul geestelijke bagage. En hoe lief ook, je weet dat je er voor twintig jaar aan vast zit. Bij een senior is de looptijd overzichtelijker. Voor het geval je nog speciale plannen hebt voor over een jaar of tien. Plannen die absoluut niet combineren met het houden van een kat.

Nee, dan zo’n gevorderde jongen als Wayne. Hij is vocaal ingesteld en uw gedroomde gesprekspartner. En dan gaat het tenminste ook nog ergens over. Hij heeft ruimschoots levenservaring en beschikt over een enorme parate kennis.

Hij is verder zeer aanhankelijk. En neemt genoegen met een bescheiden buitenruimte. Een tuintje of stevig balkon volstaan. Een kennismakingsgesprek regelen met Wayne kan via het asiel in Tuitjenhorn: 0224-551818. Hij ziet er naar uit.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons