Premium

Instappen kan nu ook, bij bushalte aan de Noordweg in Wormer

Instappen kan nu ook, bij bushalte aan de Noordweg in Wormer
Marjan Ossen bij de nieuwe bushalte. Die staat dichter bij de rotonde.
© Foto Ella Tilgenkamp
Wormer

„Geweldig”, zegt Marjan Ossen uit Wormer over het verplaatsen van de bushalte aan de Noordweg (N514). „Je kunt er nu uitstappen én instappen.”

Een maand geleden trok ze aan de bel. Vanuit haar appartement in de flat aan de Koningsvarenstraat heeft ze zicht op de bushalte. Die vormt het eindpunt voor lijn 67. „Een invalide man die niet kon instappen, dat was de druppel”, zei ze toen.

Ossen: „Je mocht bij die halte alleen uitstappen, niet instappen. Dat stond ook op het haltebord: ’instappen lijn 67 overzijde’.” Probleem was dat die overzijde-halte een paar honderd meter verder stond. „Vooral voor ouderen en mindervaliden heel vervelend.” Ze moesten bovendien over het fietspad lopen om die instaphalte te bereiken.

De invalide man die niet mocht instappen had geluk. Een vrouw die het zag fietste naar de halte om de buschauffeur erop aan te spreken. Zodoende kon hij de bus, die een keer per uur langskomt, toch nog halen.

Schuilen

Ook opmerkelijk: bij de uitstaphalte stond wel een bushokje om in te schuilen, terwijl aan de overkant, waar passagiers moesten wachten, geen bushokje was geplaatst.

Het is nu dus naar tevredenheid opgelost door het bushokje aan de overkant te plaatsen. Met daarbij een standplaats, zodat de bus niet op de rijbaan hoeft te stoppen. Want dat was een van de redenen waarom eerder - aan de overkant - niemand mocht instappen. Dan stond de bus op de rijbaan stil. Connexxion gaf overigens nog een andere, ’belangrijkere’, reden. Wie bij de vroegere ’uitstaphalte’ incheckte, betaalde niet het juiste bedrag, omdat de oude rit nog niet was afgelopen.

„We hebben er nog geen gebruik van gemaakt”, zegt Marjan Ossen. Ze heeft een rugblessure, vandaar. „Dat doen we binnenkort.”

Mooie bijkomstigheid is dat automobilisten nu beter zicht hebben op de fietsers die maar langs een kant van de rotonde kunnen rijden en oversteken. Ossen: „Die bushalte belemmert nu niet meer het zicht. Dit is echt in alle opzichten een verbetering.”

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen