’Young Art’ ruig en energiek

’Young Art’ ruig en energiek
2018, Zwart Licht op Young Art Festival.
© Foto Marco Maljaars
Beverwijk

De nieuwe editie zal ook ruig en energiek zijn. De Nederlandse bands Mozes & The First Born (garagerock) en Ploegendienst (punk) behoren tot de eerste op de line-up van het Young Art Festival, op 12-13 juli in Park Westerhout in Beverwijk. Naast veel muziek is er beeldende kunst, film, theater en performance.

Het multidisciplinaire YAF wordt voor de dertiende keer gehouden. De programmering geeft doorgaans een beeld van de kwaliteit van ’de nieuwe generatie artiesten en kunstenaars’. Wat in het geval van Ploegendienst wel meevalt, want Ray Fuego is een gevestigde zanger die zich bovendien omringt met ’drie oude mannen’. Het is overigens wel Fuego’s nieuwe band. Hij was al bekend als oprichter van het negenkoppige multidisciplinaire collectief SMIB, wat het omgekeerde is van ’Bims’, oftewel de Bijlmer.

Neo-soul

Andere artiesten die YAF zullen aandoen, zijn singer-songwriter Judy Blank en neo-soulband Feng Suave. Het Amsterdamse Darlyn is een zogeheten rootspopband die vier mannen en twee vrouwen sterk is en onder meer was te zien in de nationale etalage: De Wereld Draait Door.

De Early Bird tickets ’vlogen de deur uit’ en zijn volgens de organisatie uitverkocht. Het festival lanceerde een nieuwe huisstijl en websit. Reguliere kaarten, voordelige kids- en groepstickets zijn te koop via youngartfestival.nl.

Dit jaar introduceert YAF twee nieuwe trajecten, speciaal voor jonge creatieven: YAF Performance en YAF Constructed. Daarvoor is er op 22 mei om 19 uur een bijeenkomst in de Broedmachine aan Parallelweg 7 in Beverwijk. Geïnteresseerden ontmoeten de makers waarmee ze gaan samenwerken. YAF Constructed houdt in de dj-area maken met een ontwerper en een uitvinder; bij YAF Performance gaat het om een professionele choreograaf en een kostuumontwerper. De dansperformance wordt de finale van het festival.

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons