Camper brandt uit in Purmerend, man (27) aangehouden [update]

1/6
Purmerend

Een camper is in de nacht van zondag op maandag volledig uitgebrand aan de Goedemeent in Purmerend. De politie heeft direct na de brand een 27-jarige man uit Purmerend aangehouden.

De bewoners van het huis waar de camper voor stond, hoorden rond 2.20 uur een verschrikkelijk harde knal. Daarna renden zij naar buiten en stond het voertuig al in brand. Door de meters hoge vlammen begon het huis bij de dakgoten ook te branden.

De brandweer was snel ter plekke en zorgde er voor dat het huis gespaard bleef. Een hoogwerker heeft nog gecontroleerd of er onder de dakpannen nog vuur was.

Maandag wordt er verder onderzoek gedaan, brandstichting wordt niet uitgesloten. De man die is aangehouden, wordt verhoord. ,,Zijn rol bij deze brand wordt onderzocht’’, schrijft de politie in een persbericht.

Oproep

Bijna wekelijks brandt er een auto af in Zaanstreek en Waterland. Voor auto-eigenaren een ramp, voor buurtbewoners beangstigend. Het Noordhollands Dagblad duikt in de cijfers en oorzaken. Is uw auto afgebrand of heeft u meer informatie? Neem dan contact met ons op via v.groenendijk@hollandmediacombinatie.nl of r.floris@hollandmediacombinatie.nl

Foto’s DNP.NU

Meer nieuws uit Waterland