Highland games en doedelzakken in Groene Weelde bij Vijfhuizen tijdens Keltfest

Highland games en doedelzakken in Groene Weelde bij Vijfhuizen tijdens Keltfest
© Archief
Vijfhuizen

In de recreatiegebieden Groene Weelde en de Plesmanhoek bij Vijfhuizen wordt komend weekeinde het Keltfest gehouden. Er worden zo’n 10.000 bezoekers verwacht die terug naar de tijd van de Kelten gaan.

Met ambachten, workshops als boogschieten en smeden, demonstraties, een markt en veel kinderactiviteiten worden de bezoekers vermaakt. Te denken valt aan een doedelzakcompetitie, Highland Games, een Ierse wolfhondenshow en Keltisch dansen.

De bezoekers komen uit binnen- en buitenland. In de Plesmanhoek wordt een kleine camping ingericht waar bezoekers kunnen overnachten.

De opbouw van het evenement is al begonnen, het terrein is al ’omhekt’ waardoor een aantal wandelpaden niet beschikbaar is. De afbouw wordt naar verwachting donderdag 30 mei afgerond.

Dit is de dertiende editie van het feest en de derde die in Groene Weelde wordt gehouden. De organisatie kondigt maar vast aan dat er op beide dagen in de omgeving muziek te horen zal zijn. Voorafgaand aan het evenement worden geluidstesten gedaan. Wie overlast wil melden kan terecht op keltfest.nl/contact

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons