Premium

Bewoners van duplexhuizen Den Helder willen totale renovatie; ’Woningstichting heeft geld zat’

Bewoners van duplexhuizen Den Helder willen totale renovatie; ’Woningstichting heeft geld zat’
De duplexwoningen aan de Schoenerstraat staan op de nominatie om gesloopt te worden.
© foto hollandmediacombinatie/marten visser
Den Helder

De huurders van duplexwoningen aan de Schoenerstraat in Den Helder gaan als groep de strijd aan met Woningstichting.

Inzet: volledige renovatie van hun huizen. De huurders hebben dit maandagavond besloten tijdens een bijeenkomst in het Wijkhuis aan de Texelstroomlaan.

Aankomende donderdag zit een delegatie van de huurders voor het eerst om tafel met vertegenwoordigers van Woningstichting.

De corporatie gaat leegkomende huizen aan de Schoenerstraat niet opnieuw verhuren. Dit omdat er plannen zijn de huidige woningen op termijn te vervangen voor nieuwbouw.

De corporatie houdt nog een slag om de arm: het besluit om te slopen is nog niet genomen, renovatie zou ook nog kunnen. Maar volgens de bewoners wordt gewoon vol afgekoerst op sloop, omdat dit de goedkoopste optie is.

De in het Wijkhuis aanwezige huurders besloten zich daar niet bij neer te leggen. Ze zijn zeer gehecht aan hun huizen en hun vrije uitzicht op Mariëndal.

Ze hebben bovendien het gevoel dat Woningstichting geen open kaart speelt en niet toe wil geven dat er gesloopt gaat worden.

Om hun belangen goed te kunnen behartigen gaan de bewoners samen optrekken. Ze willen dat Woningstichting hun huizen renoveert. De corporatie heeft meer dan genoeg geld in kas, zo denken de bewoners.

Mochten ze sloop van hun huis uiteindelijk toch niet tegen kunnen houden, dan zal Woningstichting over de brug moeten komen. Met alleen de wettelijke verhuisvergoeding van zesduizend euro nemen de bewoners geen genoegen, zo stelden ze al op voorhand.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen