Flying Petrels laat zich niet verrassen door Double Stars

Flying Petrels laat zich niet verrassen door Double Stars
Jurre Kamp is op tijd terug bij het eerste honk.
© Foto Martin de Haan
Heiloo

,,Zij gooiden eerst langzaam en daarna nog langzamer”, had Flying Petrels-coach Menno Leeflang gemerkt. Maar zijn team liet zich in de eerste innings nog een beetje van de wijs brengen, maar vond al snel een antwoord en won met 7-19 van Double Stars.

,,Het was een beetje een kopie van de wedstrijd tegen TIW/Survivors, alleen maakte we nu wel wat veldfouten”, had Leeflang gezien.

De thuisploeg, die enkele seizoenen geleden vrijwillig terugkeerde van de overgangsklasse naar de derde klasse, moest het doen met een krappe selectie en koos voor een tactiek die Flying Petrels niet echt licht. ,,Wij trainen op snelheid en variatie. En dat was er bij hun helemaal niet. En in eerste instantie gingen wij ook doen waar zij op hoopten.”

Zo bleef het aanvankelijk nog gelijk op gaan. Double Stars, dat vorig jaar promoveerde naar de tweede klasse, nam een voorsprong en drie innings was er weinig verschil. De linkshandige pitcher Thomas Raatsie had namens de bezoekers de zaken goed onder controle, maar raakte geblesseerd aan zijn schouder. Met een 2-7 tussenstand moest zijn vervanger Robin Terschegget eerst nog een homerun incasseren, maar was daarna heer en meester. De Purmerenders bouwden daarna de score uit, maar slaagden er niet in om de wedstrijd in zeven innings af te maken. ,,Nu is het geen straf om wat langer op het veld te staan, maar dat was het enige smetje op de wedstrijd. Dat we hen door eigen fouten nog een beetje in leven hielden. Maar geen grote ramp. Als je fouten maakt, heb je tenslotte ook weer dingen om op te trainen”, stelde Leeflang lachend.

Ook in de achtste innings weet de thuisploeg de achterstand zodoende binnen tien runs te houden, waarna Flying Petrels het in de slotinning afmaakte. Roel Tieman sloeg met een homerun drie punten binnen. ,,En dan weet je helemaal dat zij niet meer terug gaan komen. Dat brak hen definitief.” Al was vooral Wesley Colina uitblinkend aan slag. ,,Die was vandaag echt verschrikkelijk goed.”

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons