Danny Burger heeft met remise tegen Westfriezen laatste thuisduel afgerond voor Hollandia T

Danny Burger heeft met remise tegen Westfriezen laatste thuisduel afgerond voor Hollandia T
Thomas Driesse haalt maar eens uit, onder toeziend oog van Geert Wit (rechts) en Danny Burger.
© Foto Marc Moussault
Tuitjenhorn

In zijn laatste thuisduel namens Hollandia T heeft aanvoerder Danny Burger zijn ploeg weliswaar niet naar de winst kunnen leiden tegen Westfriezen, het afscheid had evengoed iets moois. Na veertien jaar zette hij thuis een punt achter zijn voetbalcarrière om meer tijd in andere bezigheden te stoppen.

Het feit dat de Tuitjenhorners nog iets hadden om voor te spelen, was al meer dan wat de club aanvankelijk had begroot. Want de behoefte om het op een hoger niveau te proberen is bij Hollandia T nog niet dusdanig groot dat het dit seizoen per se al geregeld moet worden. ,,Drie weken geleden waren wij zelfs nog meer bezig met wat er onder ons gebeurde. Omdat we niet veilig waren. Toen heb ik de jongens gezegd dat ik wel een gepast afscheid wilde. En na de winst op VIOS wisten we het zeker. Dat was een lekker moment’’, aldus Burger na afloop.

Factoren

Maar overwerk in de vorm van nacompetitie wordt natuurlijk niet uit de weg gegaan als het zich daadwerkelijk aandoet. Bepaalde factoren spelen voor Hollandia T een rol om tot die mogelijkheid te komen. Zo was de formatie van oefenmeester Ronald de Rooij bijvoorbeeld ook afhankelijk van wat er bij concurrent KGB gebeurde. Maar het begint voor de equipe uit Tuitjenhorn bij eigen succes. En daar moest tegen Westfriezen behoorlijk voor gewerkt worden. Mede doordat de thuisploeg het bij slechts één treffer voor de rust hield waar dat team het zichzelf al een stuk comfortabeler had kunnen maken. Maar de gastheer moest het doen met het openingsdoelpunt van Rory Burger: 1-0. Tegenover het handjevol kansen van Hollandia T stond een schot van ver namens de bezoekers die doelman Vienes Tijssen stijlvol pareerde. Doordat Hollandia T in het eerste bedrijf had nagelaten om Westfriezen echt pijn te doen, geloofde de bezoekende club, die verder nergens meer om speelt, in een betere afloop. Toch lukte het die partij ook na de thee amper om echt voor problemen te zorgen. Opnieuw produceerde dat team alleen een afstandsschot dat wederom een prooi bleek voor sluitpost Tijssen. Burger: ,,Voor de rust kregen wij genoeg kansen op meer en in de tweede helft stopten we met voetballen. Dat was jammer.’’ Het maakte dat vlak voor tijd alsnog gebeurde waar Hollandia T al bang voor was. Want balverlies leidde de tegenstoot in die Danilo Apreda namens Westfriezen op waarde schatte: 1-1. In de slotfase kreeg Stan Groenland nog een uitgelezen mogelijkheid toen de voorzet van Koen Hollenberg voor het doel langs hobbelde, de middenvelder kwam echter net te laat om die bal het juiste zetje te geven. De nacompetitie voor promotie is weliswaar ver weg, toch kijkt Burger terug op een uiteindelijk mooi seizoen. ,,Alleen was het besef er bij sommigen te laat dat er voor ons wat te halen viel in de derde klasse. Dat weten ze nu voor volgend seizoen.’’ Maar dan zonder hun aanvoerder. ,,Er zit ontzettend veel talent in deze groep. Dat komt echt wel goed. Wie mij nu moet opvolgen? Misschien Geert Wit, Aik Ligthart of Rory Burger. Oké, hij niet’’, grapte Danny over zijn broer. ,,Het is een mooi afscheid. Natuurlijk een lastige keuze om te stoppen, maar wat mij betreft is het goed zo. Nu kan ik meer tijd aan mijn gezin en andere leuke dingen besteden.’’

Hollandia T: Tijssen; Buter, Dekker, Ligthart, Van Straaten; Bakkum (Wit), Groenland, D. Burger, Driesse; Hoorn (Hollenberg), R. Burger (Klijbroek).

Meer nieuws uit Sport Schagen

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons