Premium

Jong FC Volendam heeft nog één zege nodig voor de titel

Jong FC Volendam heeft nog één zege nodig voor de titel
Brian Plat (Volendam) tikt de bal weg voor de voeten van Jermano Lo Fo Sang (OFC).
© Foto Orange Pictures
Volendam

Jong FC Volendam kan zondag in Haaksbergen de titel in de derde divisie voor zich opeisen. Bij winst op HSC’21 is de formatie van Johan Steur verzekerd van promotie. Door de 3-1 zege in de topper tegen OFC liggen de kaarten in het kampioenschap heel gunstig.

,,We zijn nu heel dichtbij’’, reageerde doelman Barry Lauwers direct na afloop van de wedstrijd. ,,Eigenlijk mogen we niet verliezen van HSC’21. Deze week gaan we nog trainen en het dan in het weekend afmaken!’’

In Haaksbergen moet het seizoen bekroond worden met het kampioenschap. HSC’21 speelt nergens meer voor, heeft alleen midweeks de halve finale van het bekertoernooi af te werken. In de competitie loopt HSC geen degradatiegevaar. Volendam moet de titel grijpen om zeker te zijn van promotie. Lukt dit niet, dan moet de ploeg afwachten hoe de KNVB de terugtrekking van Jong Vitesse oplost. De beloftenploeg komt niet in aanmerking voor de nacompetitie.

In theorie kon OFC tot afgelopen weekeinde nog kampioen worden, maar de Oostzaners richtten zich vooral op het behalen van de nacompetitie. Dat is, ondanks de nederlaag tegen Volendam, gelukt omdat de andere uitslagen gunstig uitvielen.

Voor Jong Volendam telt alleen de titel. Er is nog één concurrent over en dat is TEC. De Tielenaren verzekerden zich door winst op JVC Cuijk dit weekend reeds van promotie naar de tweede divisie. Het ’heilige moeten’ is wellicht daarmee wat geluwd.

Daar mag Volendam uiteraard niet zonder meer vanuit gaan, maar tegen OFC toonde Steurs formatie zich wel volwassen. Na 105 tellen had Volendam de gewenste voorsprong in handen: Derry John Murkin plaatste de bal over de grond achter de verdediging van OFC, waar Martijn Kaars oud-Volendammer Jermano Lo Fo Sang verraste. Door doelman Atam Koroglu werd Kaars naar buiten gedreven, maar toch prikte de vleugelaanvaller de bal in het doel.

Een bijna identieke pass - nu van de voet van Joey Veerman - kwam weer bij Kaars aan, maar nu stond de aanvaller buitenspel. De bezoekers kwamen na een kwartier beter in de wedstrijd. Edip Biberoglu speelde zich vrij op ’rand zestien’ maar zijn inzet was niet zuiver genoeg. En ook de inzet van Reda Kharchouch, topscorer bij de Oostzaners en komend seizoen onder contract bij Telstar, was niet verontrustend.

Cruciaal

In de tweede helft blonk sluitpost Barry Lauwers uit bij de thuisploeg. Al kort na de hervatting stond Biberoglu plots vrij voor de doelman. Lauwers bedacht zich niet en wierp zich voor de bal. Dat dit ten koste van een pijnlijk been gebeurde, deerde de doelman niet zoveel. ,,Het was een cruciale redding, vooral omdat we niet veel later zelf scoorden.’’

En als het doelpunt van Dani van der Moot niet beslissend was, dan was het de tweede treffer van Kaars wel. Hij schoot halverwege de tweede helft de bal hard via de onderkant van de lat achter de doellijn.

In de slotfase van het duel kregen beide ploegen nog een strafschop. Atam Koroglu keerde de inzet van Nick Runderkamp en een minuut later was Lauwers de elfmeter van Kharchouch de baas.

Jong FC Volendam: Lauwers; Kruiver, Plat, Eerdhuijzen, Van Gasteren; Vlak, (82. Speijk), Runderkap, J. Veerman; Kaars (85. Blel), Van der Moot (77. M. Veerman), Murkin.

OFC: Koroglu; Opoku, Schilder, Brantjes, Lo-Fo-Sang; De Jonge (78. Ottenhof), Wiltenburg, Noordhoff, Aslan (67. Tayeb); Biberoglu (68. Reclaoui), Kharchouch.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen