Premium

Feest voor dames van Winkel uitgesteld na nederlaag tegen De Kennemers

Feest voor dames van Winkel uitgesteld na nederlaag tegen De Kennemers
Typerend voor het duel: Selena Visser (r) heeft een gelijkwaardige strijd op het middenveld.
© Foto Marc Moussault
Winkel

Vier minuten te gaan, een gelijke stand bij de titelconcurrent en geen enkel teken dat het fout zou kunnen gaan. Welgeteld vier minuten voor tijd sloeg het noodlot alsnog toe bij de voetbalsters van Winkel.

Na een verrassend afstandsschot, dat pardoes achter de tot dat moment foutloze keepster Pascha Groot in het net viel, moest een feestavond in de kantine worden uitgesteld. De Kennemers hadden aan die ene goal genoeg om Winkel de das om te doen.

Omdat een andere kanshebber voor de titel, WSV, gelijkspeelde zou Winkel aan 0-0 genoeg hebben tegen De Kennemers. Maar door het verrassende slot maken nu de bezoekers uit Heemskerk weer kans op de titel. Zij moeten dan met één pot te gaan nog drie punten zien goed te maken op koploper Winkel.

Het was genoeg reden voor teleurgestelde gezichten bij de thuisploeg. Aan de andere kant toonde coach John Bijvoet realisme. ,,Vooraf zei ik al: de grootste tegenstander die we hebben, zijn wijzelf. Je houdt er dus rekening mee dat dit kan gebeuren”, zei hij.

En toch, het maakt die goal in de 86ste minuut er niet minder zuur om. Bijvoet zag enerzijds de bui al hangen, ,,want we hadden voorin weinig stootkracht”, maar ging er anderzijds niet meer van uit dat er één in zou vliegen. ,,We creëerden zelf niet veel, maar zij ook niet. Ik had er tot die goal het volste vertrouwen in.”

Zo was het ook. De ploegen trakteerden het drukbezochte sportcomplex op een gelijkwaardige strijd. Er gingen veel ballen van grote afstand richting het doel. In het eerste bedrijf waren onder anderen Madelon Swart en Jaimy Visser ook nog van dichtbij gevaarlijk toen zij kopten uit een corner.

Echt spannend werd het door dat geringe aantal opgelegde kansen niet. De zenuwen kregen pas de overhand toen Winkel in de blessuretijd twee corners kreeg. En Bijvoet in die fase zijn defensie vroeg mee naar voren te gaan.

Het leverde nog een knappe individuele actie van Madeleine Stoop op. De centrale verdediger danste op links als een volleerd aanvaller om haar tegenstander heen en miste de rechter kruising op een haar na.

De beslissing in de tweede klasse E valt nu in de laatste speelronde. Winkel moet uit bij Hillegom de zenuwen zien te bedwingen, terwijl De Kennemers het in eigen huis opneemt tegen Bunnik ’73. Verliezen mag, maar dan wel met minimale cijfers; Winkel heeft een doelsaldo van +19, De Kennemers van +16.

,,Het is niet het heilige moeten, maar wij willen dolgraag kampioen worden”, zegt Bijvoet. ,,Als er daarvoor een kans is, dan is het nu. Deze wedstrijd tegen De Kennemers stond al maanden met een streepje erbij in onze agenda. We wisten hoe belangrijk het was om te winnen. Nu loopt het anders en vrees ik dat de spanning groter wordt. Daar moeten we als team weer mee om zien te gaan.”

Welke rol je daar nog als coach in kunt spelen? ,,Het gaat natuurlijk ook vaak op de trainingen over het kampioenschap. Ik probeer het luchtig te houden en ervoor te zorgen dat de zenuwen verdwijnen.”

Winkel: Groot; Veldboer (De Bruin), Stoop, Swart, Hogervorst; J. Visser, Danenberg, Borst; Verschuur, Hoogeboom (S. Visser), Koopman (Rood).

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen