Zaanse Jeanne Rouwendaal wint met haar band WIES Grote Prijs van Nederland

Jasper Meurs, Jeanne Rouwendaal en Tobias Kolk
© Foto PR
Amsterdam

De Krommeniese Jeanne Rouwendaal heeft met haar band WIES de finale van de Grote Prijs van Nederland op haar naam geschreven.

In De Melkweg in Amsterdam sleepte het Nederpoptrio de eerste prijs in de wacht in de categorie bands/elektronics. Rouwendaal won in 2015 als singer-songwriter al eens de publieksprijs bij deze popwedstrijd.

WIES was de enige Nederlandstalige band die meedeed aan de wedstrijd. Het succes is wel heel snel gekomen, want het trio bestaat pas een half jaar. In december won de band ook al de Amsterdamse Popprijs, in juni speelt WIES met De Dijk drie uitverkochte concerten in het Amsterdamse Bostheater én de band is uitgekozen voor Popronde, het muziekfestival dat in het najaar heel Nederland doortrekt.

Zangeres en gitariste Rouwendaal heeft haar bandgenoten, bassist Tobias Kolk (25) uit Arnhem en drummer/toetsenist Jasper Meurs (25) uit Utrecht, leren kennen op het Conservatorium van Amsterdam. Hun muziek noemen ze zelf een mix van ’pop, elektronica en het raggende organische’. „Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys.”

Meer nieuws uit Zaanstreek