FC Uitgeest smacht naar de nacompetitie

Uitgeest

De laatste weken heeft trainer Ton Pronk eigenlijk niet veel te melden. Ook tegen Hoofddorp (0-1 verlies) waren de spelers niet echt optimaal te motiveren.

„Wij werken onze wedstrijden af”, aldus Pronk. „En werken ondertussen naar de nacompetitie toe.” Aan de uitslagen zou je niet zeggen dat de spelers naar dit toetje uitkijken. De duels worden namelijk plichtmatig afgewerkt en de tegenstanders hoeven niet extra hard te werken als winnaar het veld af te lopen.

In de doordeweekse ontmoetingen - FC Uitgeest won met 3-2 van hoofdklasser OFC en verloor afgelopen dinsdag net aan met 0-1 van Jong AZ - blijken de spelers echter wel scherp te zijn.

„Voor Hoofddorp stond nog wat op het spel”, keek Pronk op het duel terug. „Voor ons niets meer en dat was aan het spel te zien.” De spelers van de thuisploeg liepen een beetje doelloos over het veld en wilden zich niet extra uitsloven om het de bezoekers echt moeilijk te maken.

De formatie van trainer Jethro Abram had dan ook een groot veldoverwicht, maar de reden waarom deze ploeg in de onderste regionen staat is dat het scoren hun niet makkelijk afgaat.

Ondanks een aantal goede kansen duurde het tot ruim een uur voordat Revelinio Vermeer kans zag Hoofddorp aan een 0-1 voorsprong te helpen. Een voorsprong die eerder een negatieve dan een positieve uitwerking had.

De bezoekers gingen namelijk achterover leunen en proberen de score vast te houden. Ineens kreeg de thuisploeg het overwicht in de wedstrijd. „Misschien hadden wij als wij scherp waren geweest nog wat kunnen uitrichten”, analyseerde Pronk. „Maar dat zat er niet echt in.”

Volgende week sluit FC Uitgeest de competitie af met een uitwedstrijd tegen Zeeburgia. Begin juni gaat het grote werk beginnen als waarschijnlijk wordt gestart met een uitwedstrijd tegen FC Boshuizen.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen