OFC stapt ondanks nederlaag met lach van het veld: nacompetitie bereikt

Brian Plat (Volendam) tikt de bal weg voor de voeten van Jermano Lo Fo Sang (OFC).
© Orange Pictures
Volendam

OFC heeft zich - officieus - geplaatst voor de nacompetitie waarin promotie naar de tweede divisie te verdienen is. De Oostzaners verloren echter van koploper Jong Volendam, maar gingen door de uitslagen op de andere velden toch met een glimlach naar huis.

Het moet namelijk heel raar lopen wil OFC de nacompetitie mislopen. Al onderstreepten het zaterdagteam van de Oostzaanse ploeg dat monsteruitslagen niet helemaal uit te sluiten vallen (zie kader). Maar dat in de derde divisie in de laatste speelronde een verschil van negentien doelpunten in doelsaldo goed kan worden gemaakt, lijkt een utopie. De Oostzaners zullen zich als beste van de ranglijst zonder periodetitel, het ticket voor de nacompetitie overnemen van TEC, dat zondag promoveerde naar de tweede divisie. De overgebleven concurrent voor die positie, UNA verloor dit weekend namelijk eveneens. Het gat bleef daardoor drie punten.

Achterstand

Een punt tegen Jong Volendam - dat via een kampioenschap graag wil promoveren naar de tweede divisie - had al voldoende zijn geweest voor de nacompetitie. Echter, na honderdvijf tellen keek de formatie van Eric Heerings al tegen een achterstand aan. Derry John Murkin plaatste de bal over de grond achter de verdediging van OFC, waar Martijn Kaars oud-Volendammer Jermano Lo Fo Sang verraste. Door doelman Atam Koroglu werd Kaars naar buiten gedreven, maar toch prikte de vleugelaanvaller de bal in het doel.

Lauwers

De bezoekers kwamen na een kwartier beter in de wedstrijd. Edip Biberoglu speelde zich vrij op ’rand zestien’ maar zijn inzet was niet zuiver genoeg. En ook de inzet van Reda Kharchouch, topscorer bij de Oostzaners en komend seizoen onder contract bij Telstar, was niet verontrustend.

In de tweede helft blonk sluitpost Barry Lauwers uit bij de thuisploeg. Al kort na de hervatting stond Biberoglu plots vrij voor de doelman. Lauwers bedacht zich niet en wierp zich voor de bal. En als het daaropvolgende doelpunt van Dani van der Moot niet beslissend was, dan was het de tweede treffer van Kaars wel. Hij schoot halverwege de tweede helft de bal hard via de onderkant van de lat achter de doellijn.

OFC creëerde ook zeker mogelijkheden. Een kopbal van Mike Brantjes schoof voor het doel langs, Biberoglu zag zijn vrije trap gekeerd door Lauwers en ook Kharchoucu was niet gelukkig in de afronding.

,,Zo heb ik wel zes kansen gezien’’, keek Heerings terug. ,,Dat lukt ons elke wedstrijd wel. Normaal vliegen ze er ook wel in. Edip Biberoglu kreeg kansen waarvan hij er op de training tien van de tien inschiet.’’

In de slotfase van het duel kregen beide ploegen nog een strafschop. Atam Koroglu keerde de inzet van Nick Runderkamp en een minuut later was Lauwers de elfmeter van Kharchouch de baas.

Jong FC Volendam: Lauwers; Kruiver, Plat, Eerdhuijzen, Van Gasteren; Vlak, (82. Speijk), Runderkap, J. Veerman; Kaars (85. Blel), Van der Moot (77. M. Veerman), Murkin.

OFC: Koroglu; Opoku, Schilder, Brantjes, Lo-Fo-Sang; De Jonge (78. Ottenhof), Wiltenburg, Noordhoff, Aslan (67. Tayeb); Biberoglu (68. Reclaoui), Kharchouch.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen