Premium

Eindexamens 2019: NOS Stories houdt spreekuur scheikunde op het ATC in Hilversum

Eindexamens 2019: NOS Stories houdt spreekuur scheikunde op het ATC in Hilversum
Maxime de Vries (l) en Nasrine Sahla (r) van NOS Stories.
© NOS Stories

Nisrine Sahla presenteert deze hele eindexamenperiode samen met haar collega Maxime de Vries de rubriek Eindexamenspreekuren bij NOS Stories, het nieuwskanaal voor jongeren op social media. En met succes. Precieze aantallen van leerlingen die de spreekuren volgen, heeft Sahla nu nog niet, maar ze weet dat deze tussen de elf- en zestigduizend per livestream liggen. ,,Het wisselt erg per vak en per tijdstip.’’

Maandag 20 mei om 19 uur wordt op het Alberdingk Thijm College in Hilversum het laatste spreekuur van de reeks gehouden. Het vak? Scheikunde voor havo. De docent? Remco Middelveld.

,,Het idee is dat we steeds één dag vóór het eindexamen van een bepaald vak een spreekuur houden, zodat eindexamenkandidaten op het allerlaatste moment nog vragen kunnen stellen over dat vak. Die vragen kunnen vooraf worden gesteld. Een deel hiervan wordt dan tijdens het spreekuur behandeld. Maar dat zijn er vaak zoveel dat ze lang niet allemaal aan de orde komen. Leerlingen kunnen ook live, tijdens het spreekuur, vragen stellen aan de docent.

,,Ik kijk echt tegen de docenten op. Fantastisch hoe ze spontaan al die vragen beantwoorden. Zo rustig, zo inhoudelijk, zo professioneel, en soms ook met de nodige humor. Op de vooraf gestelde vragen na, weten zij niet met welke vragen de leerlingen komen. Echt knap hoor’’, vertelt Sahla enthousiast. Heb je geen tijd om maandagavond het spreekuur te volgen? Geen paniek. Het spreekuur kan ook later worden teruggekeken, ook via NOS Stories.

JORTgeschiedenis

In totaal hebben Sahla en De Vries straks 27 spreekuren gehouden voor de meest populaire vakken, verspreid over het hele land en afwisselend op vmbo, havo en vwo-scholen. Een van de hoogtepunten was het spreekuur met Joost van Oort, vertelt Sahla.

,Ja, dat was echt zó leuk. Er kwamen reacties binnen als: ‘Yeah! De man die alles kan!’ of ‘Our Legend’! Hij is ook een populaire Youtube-leraar, hè, met zijn geschiedenislessen die je kunt volgen via JORTgeschiedenis. Maar ik vond eigenlijk alle docenten die aan ons spreekuur hebben meegewerkt superleuk.’’

NOS Stories werd in september vorig jaar gelanceerd, als opvolger van NOS Kort. NOS Stories brengt onder meer nieuwsvideo’s via Instagram en ook langere nieuwsverhalen via onder meer YouTube. Nisrine Sahla is een van de gezichten van het nieuwskanaal.

Ze werd eind vorig jaar uitgeroepen tot Mediabelofte van het jaar 2019, een prijs voor jong talent.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen