Voetbalclub Opperdoes scoort goed met Energy Battle

Opperdoes

En óf het de moeite loont om als sportclub alert te zijn op energiegebruik.

De Voetbalclub Opperdoes heeft als deelnemer aan de Energy Battle al tachtig procent ’winst’ behaald, afgezet tegen een soortgelijke periode in e afgelopen drie jaren.

De Energy Battle is vorig jaar ingevoerd, om tal van sportverenigingen de kans te geven zelf flink geld te besparen op energiegebruik.

Zeven clubs in de gemeente zijn door het gemeentebestuur uitgedaagd om mee te doen. De eerste resultaten druppelen nu binnen.

Volgens Pieter Verhoogt van de organisatie laten alle zeven clubs keurige cijfers zien. het energieverbruik is nauwgezet bijgehouden.

Afgezet tegen het gemiddelde gebruik van gas en elektra in de afgelopen drie jaar is de laatste periode een opmerkelijke besparing geboekt. Dat resultaat is niet alleen bereikt door de thermostaat in de kantine een graadje lager te draaien.

Deelnemers van de Energy Battle krijgen ook een gedetailleerd inzicht in het energieverbruik.

Juist dat inzicht stelt de clubs in staat doelgericht aan de doelen te werken, aldus Verhoogt.

Nu het einde van de strijd in zicht komt, geven de verbruikscijfers in een van de laatste weken aan dat de clubs goed op weg zijn.

De Opperdoezer voetbalclub lijkt tachtig procent beter te scoren, als het om energieverbruik gaat. In diezelfde week wisten deelnemers als FC Medemblik en de Tennisvereniging Wognum gemiddeld 45 procent aan energie te besparen. Ook de tennisclub Atlas in Andijk bespaarde 25 procent, terwijl de tennisvereniging Medemblik 13 procent minder energie heeft verbruikt.

En datis ook goed nieuws voor de penningmeesters van de sportclubs, aldus de organisatie.

Later deze maand wordt het project afgesloten

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons