Hollandia op eigen veld hard onderuit tegen SDO

Hollandia op eigen veld hard onderuit tegen SDO
Hoofdklasse A

Voor de voetballers van Hollandia kan het seizoen maar beter zo snel mogelijk afgelopen zijn. De ploeg uit Hoorn verloor vorige week al met 5-2 van Hoogland, een week eerder met 0-1 van RKZVC en gisteren haalde SDO met 1-5 uit tegen de roodwitten.

,,De eerste helft was nog wel goed”, vertelde Hollandia-coach Charles van Altena na afloop. Zowel wij als SDO kregen wat kleine kansen en het ging gelijk op. Toch kwamen we achter toen zij een corner mochten nemen. Onze keeper Nick van Santen wilde die bal uit de lucht plukken, maar werd geblokt waardoor hij de bal weer losliet en zij konden scoren.”

Vlak na rust lukte het Hollandia om de stand weer gelijk te trekken. Het was Sven Deen die raak schoot met een lage vrije trap. ,,Op dat moment hadden we het gevoel dat we konden doordrukken. Er lag ook voldoende ruimte om te voetballen. Totdat we een strafschop tegen kregen. Die jongen liep langs onze verdediger Daan Buurman en zocht het contact met zijn been. Slim, maar vervelend voor ons. Het werd 1-2. Vervolgens krijgen we nog eens drie tegendoelpunten in amper vijf minuten tijd. Dat was echt een hele beroerde fase van ons.”

De tegenvallende resultaten zorgen ervoor dat het seizoen van de huidige nummer acht van de ranglijst uitgaat als de welbekende nachtkaars. ,,Natuurlijk is dit zonde. Vroeger zou ik er ook een paar dagen flink last van hebben gehad, maar ik wil er nu eigenlijk niet te zwaar aan tillen. Je moet relativeren, anders vergeet je wat je in de afgelopen vier jaar allemaal wel goed hebt gedaan. Nogmaals, ik ben er niet blij mee, maar we gaan nog één week lekker voetballen en dan afsluiten”, aldus de scheidend trainer van Hollandia.

Hollandia-SDO 1-5.

Doelpunt Hollandia: Deen.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons