Premium

Tennistitel nabij voor zeer sterk spelend Winkel

Tennistitel nabij voor zeer sterk spelend Winkel
Wouter Moeijes bleef ook nu ongeslagen
© Foto Marc Moussault
Winkel

De tennissers van Winkel hebben ook de vijfde wedstrijd in de eerste klasse gewonnen, 6-0 van ’t Woud en hebben daarmee hun voorsprong op naaste belager De Hulk zien oplopen tot zes punten. ,,Dit was voor ons echt een uitstekende dag’’, beaamde ook teamcaptain Kevin Schreur.

Met nog twee duels te gaan lijkt de titel Winkel bijna niet meer te kunnen ontgaan. Desalniettemin zijn ze er daar nog altijd niet gerust op, want juist in de laatste twee duels moet men op het door zo verafschuwde kunstgras spelen. ,,We beseffen heel erg goed dat we dit eigenlijk niet meer uit handen mogen geven, maar voor ons worden het nog wel echt twee zware weken’’, verzekerde Kevin Schreur die weet dat de persoonlijke voorkeur overduidelijk op gravel ligt, ,,Doordat we zelf in Winkel die ondergrond hebben wordt het spel daar natuurlijk op afgestemd. Dat neemt niet weg dat we ook op kunstgras mentaal die knop om moeten zetten.’’

Ongeslagen

Voor Wouter Moeijes is het tot nu toe een uitstekend seizoen. De in Amsterdam woonachtige tennisser is na vijf speelrondes nog altijd ongeslagen. ,,Ik mag niet ontevreden zijn natuurlijk, maar besef wel dat ik in bepaalde delen van wedstrijden nog vaster kan zijn’’, aldus Moeijes die zeker in de openingsweken van de competitie baalde van de weinige tegenstand. ,,Die wedstrijden won ik echt heel erg eenvoudig en waar ik vroeger zeker blij geweest zou zijn met een gemakkelijk punt vind ik het tegenwoordig leuker als ik er tegenstand voor heb gehad’’, aldus Moeijes die tegen George Schouten wel degelijk aan de bak moest. ,,Zeker in de eerste paar games van de wedstrijd had ik het moeilijk, maar vielen de punten met wat geluk wel mijn kant op.’’ De 6-2 winst in de eerste set was dan ook wat geflatteerd. In het tweede bedrijf leek Schouten bij 2-3 een derde set te gaan afdwingen.

,,Ik had toen zeker niet het momentum, maar kon de set toch nog kantelen door op het juiste moment het beste in mijzelf naar boven te halen’’, aldus Moeijes die met vier gewonnen games op rij de partij naar zich toe trok. Samen met Kevin Schreur wist hij vervolgens ook zijn dubbelpartij in winst om te zetten. Tegen Dennis Draijer en Dennis Tigges ging het zeker niet vanzelf, maar werd het duel uiteindelijk wel in twee sets beslist 6-3,7-6.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen